Ontinyent estrena hui la Fase 2 amb més esport, comerç i hostaleria

La nova fase de desescalada que s’enceta a partir de hui comportarà, a la nostra ciutat, algunes novetats que ens faran veure que la vida va reprenent-se en tota la seua extensió, tal com la recordàvem abans del 14 de març.

CENTRE COMERCIAL

Un dels canvis en l’àmbit comercial és l’apertura dels centres comercials. Com tot, sempre dins de restriccions d’aforament, però de nou torna a obrir les seues portes El Teler.  El centre tornarà a bombejar part de la vida social de la gent que transita per una de les principals artèries comercials de la ciutat.

MÉS ESPORT

Les instal·lacions del Poliesportiu que en les últimes setmanes només han pogut ser utilitzades parcialment (pistes de tennis, pàdel, velòdrom, pista d’atletisme…) veuran ampliada la seua ocupació també a partir de hui. Tornaran els esportistes al Pavelló i al gimnàs. Això sí, sempre que ho facen per a practicar esport individual i sense contacte. És el cas de la gimnàsia rítmica, algunes arts marcials o pilota valenciana, amb el material que cadascú porte. Encara, però, la piscina municipal haurà d’esperar fins al 15 de juny. S’obrirà, de forma acotada per torns de matí i vesprada amb limitació d’un centenar de persones per cadascun.

MERCAT

Precisament amb l’entrada a la Fase 2 ha tornat el mercat de dilluns, però de manera adaptada a la nova realitat que marca la situación de pandèmia. Ho ha fet en una nova ubicació al recinte Firal, entre les avingudes Benicadell i Manuel Sanchis Guarner, respectant la distribució d’espais i els límits d’aforament que determina el Govern d’Espanya i amb entrades i eixides senyalitzades.

CENTRES ESCOLARS

També trobem una novetat important als centres escolars. Des de la regidoria d’Educació s’informa que tant col·legis com instituts podran obrir les seues portes i oferir tutories individualitzades amb cita prèvia. Això servirà per als cursos entre primer i tercer de primària i també per als qui cursen entre primer i tercer de l’ESO, a col·legis o instituts. En els casos de finals de cicle, ja siga sisé de primària, quart de l’ESO, segon de batxillerat o formació professional, es podran fer tutories per a grups, com a màxim de 10 persones.

MÉS HOSTALERIA

Més d’un centenar de bars i restaurants de la ciutat ja estarán oberts a partir de hui. L’apertura dels recintes interiors, amb restricció, ha impulsat a la pràctica totalitat d’establiments a posar-se en marxa aquesta setmana. Només quedarà en stand-by un reducte molt reduït.

TORNA EL BUS

Tal com ja s’havia anunciat, altra novetat destacada serà la represa del servei de bus urbà, sent el principal canvi el límit al 50% de l’ocupació dels dos vehicles. Amb aquesta disposició, en un podran anar 12 persones assegudes i altres tantes plantades, i en l’altre 5 assegudes i altres 5 plantades.