Ontinyent exigeix que no se suprimisca el servei de diàlisi

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es reunirà el pròxim dilluns amb representants de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana per tal d’exigir que no es duga a terme supressió del servei de diàlisi a Ontinyent, de la qual tenia notícies l’Alcaldia dies arrere, i ocasionada per la renúncia al contracte per part de l’empresa adjudicatària del servei.

La reunió, que es durà a terme de forma telemàtica, comptarà amb la participació de la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i la sotsdirectora general de Planificació i Organització Assistencial, Cristina Ruiz. En ella, l’alcalde demanarà detalls de com resoldrà aquesta situació, que obligaria als pacients que actualment són atesos a la ciutat a traslladar-se a Xàtiva des del pròxim dia 22 de febrer per rebre aquesta atenció, que requereixen en tres sessions setmanals.

PREOCUPACIÓ EN TOTS ELS GRUPS

Des del Partit Popular, la seua portaveu, Mercedes Pastor declarava que “en la situació de COVID que estem patint ens pareix molt greu que els usuaris de la diàlisi que actualment acudeixen a Ontinyent es veuen obligats a traslladar-se fins a l’hospital de Xàtiva, per molt que se’ls facilite l’ambulància col·lectiva i que aquesta passe per distintes localitats”.

Des de Compromís per Ontinyent també s’ha anunciat que el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Jesús Pla, presentarà una pregunta sobre aquesta eliminació del servei de diàlisi d’Ontinyent, per saber amb detall la situació i els motius de la decisió que s’ha conegut a través de la premsa. Els regidors de la formació, Nico Calabuig i Paloma Alberola han traslladat la situació a Pla per tal que aquesta problemàtica es conega també en l’àmbit autonòmic i es prioritze la recerca de solucions satisfactòries per a les usuàries i usuaris.

Per la seua part, de des de La Vall Ens Uneix, Joan Sanchis, destacava que “anem a donar tot el suport a l’alcalde en les reivindicacions per donar resposta a la problemàtica que es presenta a aquestes persones, que s’han vist de la nit al dia en una situació que perjudica la qualitat de l’atenció sanitària que anaven rebent, per qüestions contractuals i gestions de la Conselleria amb empreses, que en cap cas haurien d’afectar-les”, assenyalava.