Ontinyent exporta el seu talent musical a l’Escola Emergents

Ontinyent és una ciutat de músics. No hi ha dubte d’això. Al llarg dels anys, i en diferents àmbits i estils, els músics locals han portat el nom de la ciutat més enllà de les nostres fronteres. Fèlix Cortés és un exemple d’això. Amb la seua banda, Auxili, omple els recintes de festivals per tot el territori nacional. Ara aquest músic ontinyentí s’embarca en un nou projecte, com a coordinador de l‘Escola Emergents, un curs musical d’estiu poc convencional. “És una experiència per a explorar l’instrument i obrir la perspectiva de la música. Tractem de mostrar a l’alumnat tots els vessants musicals possibles d’una forma divertida i dinàmica”, explica Fèlix.

Després de dues edicions celebrades a Xàtiva, enguany Emergents es trasllada al Grau de Gandia i sens dubte ho farà amb un sabor molt ontinyentí. “És un projecte molt vinculat a Ontinyent i a la Vall d’Albaida, ja que gran part de l’equip docent són d’aquí. Músics com Carles Salvador, Cristian Olivares o Àngela Cortés han portat la coordinació de l’escola en anys anteriors i en aquesta edició comptarem amb Miguel Garcia, Dani Rengel, Joan Mayor, Gustau Garcia, Pau Barberà i Esteve Tortosa en l’equip docent. Tots són d’Ontinyent”, detalla.

En anys anteriors, la funció de Fèlix en Emergents havia estat la de professor. Enguany fa un pas més i coordina l’escola al costat de Kike Suay, membre de The Dansi Crashers Band i de la Trocamba Matanusca. “És la primera vegada que estic coordinant un projecte d’aquesta envergadura i és molt emocionant. Dona vertigen, però alhora molta satisfacció segons va avançant i prenent forma”, admet el músic.

A l’hora d’enfrontar aquest nou repte professional, el coordinador d’Emergents explica que l’ha ajudat molt “tot el que vaig aprendre en AdLibitum, la Asemblea de Joves Meruts, Auxili o fins i tot en el Grup Scout Mafeking, m’està servint per a donar-li forma a l’escola i poder desenvolupar els aspectes formatius i lúdics per a poder projectar-la i organitzar-la”. Però afegeix que el més l’ha ajudat a entendre aquest projecte, “ha estat pensar quan les meues amistats i jo teníem 14 anys, quan no en encontràvem el que necessitàvem o ens motivava ni en el conservatori ni en la banda i busquem una vàlvula de d’eixida, una nova manera d’entendre la música, que en el nostre cas va acabar materialitzant-se en Auxili. Afortunadament, ara les escoles i conservatoris han augmentat i diversificant l’oferta formativa, però sempre hi ha un grapat de joves que estan buscant el seu camí, i precisament per a tots ells està Emergents”.

Emergents portarà a Gandia un trosset del talent musical d’Ontinyent. Una iniciativa que, com el mateix Fèlix explica, s’inclou dins d’un sector molt afectat per la pandèmia i que se sent “abandonat“. I és que els artistes “van regalar el seu treball en els moments més difícils i s’ha recompensat amb paraules buides. Les ajudes al sector han estat deplorables. Sembla que la memòria és molt curta, però la veritat és que és molt fàcil recordar, només cal intentar passar un dia sense escoltar gens de música”, repta Fèlix Cortés.