Ontinyent fa una crida per contemplar des dels balcons la cavalcada de Reis

El veïnat d’Ontinyent està preparant els balcons no sols per rebre els regals dels Reis Mags d’Orient, sinó enguany també per contemplar la cavalcada, adaptada a la pandèmia. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha fet una crida a la ciutadania “a veure la cavalcada des de balcons i finestres, decorant-los per a l’ocasió, i des dels mateixos barris. Enguany tenim un trajecte set voltes més llarg que l’habitual per poder guarda les distancies, un total de 10 kilòmetres per a la cavalcada més llarga de la història, amb la que l’Associació d’Amics dels Reis Mags i l’Ajuntament volem contribuir a què els xiquets i xiquetes puguen gaudir, malgrat tot, d’esta tradició tan nostra”, assenyalava.

L’itinerari partirà a les 17:00 hores des de la zona verda d’El Salvador, en l’accés nord a la ciutat, per transitar posteriorment pels barris de Sant Rafel, La Vila, Llombo, Poble Nou i Sant Josep, amb una comitiva formada íntegrament per vehicles i carrosses, sense ballets, per tal d’agilitzar el pas. El recorregut detallat ha estat difós massivament en un díptic i també a través de les xarxes socials, demanant-se tant des de l’Ajuntament com des de l’Associació “que s’atenga a les indicacions que s’han fet per poder dur a terme una cavalcada segura, ja que la prioritat són la salut i els xiquets, i per fer açò possible hem de contribuir totes i tots”, destacaven.

Un vídeo substitueix la recepció a Jacobo i serveix de crida a engalanar els balcons

A més a més, la tradicional recepció a l’emissari reial Jacobo ha estat substituïda per l’emissió d’un vídeo produït per l’Ajuntament i emés a través de les xarxes socials municipals, on es relata l’eixida dels Reis des d’Orient i la seua crida a participar de la cavalcada des dels domicilis. El vídeo aconseguia més de 10.000 reproduccions a les seues primeres 12 hores a les xarxes.

Àngels Muñoz incidia en demanar a xiquets i xiquetes “que vegen la cavalcada des de balcons i finestres, si pot ser decorats, i si no pot ser, des dels mateixos barris i guardant la distància de seguretat. Així ho han demanat els Reis, i perquè puguen vindre, i portar els regals, totes i tots hem de fer cas”, manifestava.