Arribem a les 20 víctimes i amb molta pressió a l’Hospital de Xàtiva

El trànsit de l’any ha estat marcat per una nova víctima amb coronavirus a Ontinyent. Arribem així a les 20 persones que han perdut la vida afectades amb el virus. L’última defunció es produïa el darrer dia de l’any, el 31. En aquest cas es tractava d’una dona que superava els 90 anys.

A més del registre de víctimes de persones que han mort en 2020 amb COVID, cal destacar que en aquests primers dies de 2021 tots els focus estan centrats en la situació del departament de salut Xàtiva-Ontinyent que presenta les pitjors dades de tota la Comunitat Valenciana. A l’espera de l’actualització que es faça demà dimarts, el departament ja supera una incidència acumulada de 656 casos per 100.000 habitants. Especialment crítica és la situació de poblacions grans del departament com Canals, amb 1.273 casos per 100.000 habitants i Xàtiva, amb una incidència acumulada de 790. Pel que fa a Ontinyent, encara que la tendència continua creixent, està un poc endarrerida d’aquestes dos poblacions de la Costera i a data de 28 de desembre presentava una tasa de 478 casos per 100.000 habitants.

Fonts sanitàries de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva han explicat que la situació va complicant-se a cada dia que passa. Després d’ocupar dos plantes COVID de l’edifici, als últims dies s’ha habilitat part d’una tercera planta. Les dependències UCI presenten nivells d’ocupació superiors al 80% i es tem que un nou repunt als pròxims dies, fruit de les festes nadalenques, puga desbordar completament l’atenció sanitària.

D’altra banda des del departament de salut s’ha avançat que la vacuna arribarà a Ontinyent a partir del pròxim dilluns 11 de gener. La residència La Beneficència ja ha rebut la comunicació de que serà a partir d’aquesta data quan es podrà començar a vacunar tant als residents com als treballadors.