Un 8% dels joves torna a casa dels pares per la pandèmia

El Consell Local de la Joventut d’Ontinyent ha realitzat una anàlisi per a mesurar quin ha sigut l’impacte de la Covid-19 entre la joventut de 12 a 30 anys de la ciutat. Ara ha conclòs l’estudi quantitatiu, que ha consistit en la realització d’enquestes a 420 ontinyentins i ontinyentines per a obtenir xifres de caràcter objectiu i una anàlisi estadística i trobar respostes per a pal·liar les conseqüències negatives causades per la pandèmia. L’estudi és revelador en diferents àmbits de la vida dels joves. Hi ha xifres que corroboren realitats ja establides abans de la Covid-19 i com s’han agreujat des de març.

Un 67% dels joves mai s’ha emancipat

En la franja d’edat que va dels 18 als 30 anys, l’enquesta posa de manifest que un 7,9% estava emancipat, “però s’ha vist en l’obligació de deixar d’estar-ho a causa de la pandèmia”. De fet, una de les preocupacions dels qui s’han independitzat és mantenira font d’ingressos, per a seguir emancipats. L’enquesta també destaca que el 25,1% manifesta que de moment no ha pogut fer-ho, però sí que ha tingut intenció, mentre que el 67% mai ha viscut emancipat.

En resum, una problemàtica que preocupa els joves i que posa de manifest que si abans de la pandèmia era complicat independitzar-se, les actuals circumstàncies dificulten encara més que puguen materialitzar aquesta aspiració.

Complementa aquesta informació quin espai tenen els joves a la seua disposició en la seua casa. En aquest sentit, el 85% dels enquestats afirma que tenen una habitació o espai en l’habitatge per a fer tasques escolars o laborals, còmodament o sense interrupcions. Un 10,55% només disposa d’aquest espai propi “en algunes ocasions, ja que el comparteix amb la resta de la família”. Finalment, el percentatge que no compta amb un espai propi és reduït: un 4,5%.