Ontinyent fomentarà el reciclatge durant les festes de Moros i Cristians

L’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de vidre a Espanya impulsen: ‘La reconquesta del vidre’. La campanya per a la promoció del reciclat d’envasos durant les festes de Moros i Cristians.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que “les festes de Moros i Cristians són un dels moments als quals es produeix una major quantitat de residus, i per això és important facilitar que es recicle al màxim”, assenyalava.

En la campanya, Ecovidrio farà lliurament a les comparses d’un poal amb rodes equipades amb sistema ale-hop i s’instal·laran en el municipi contenidors retolats amb la imatge de campanya. A més, els dies 26 i 27 d’agost, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals, i es col·laborarà amb les comparses per a facilitar-los el reciclatge de vidre.

Cal recordar que el passat mes de maig, l’Ajuntament d’Ontinyent va començar a fomentar el reciclatge de vidre entre les comparses, restaurants i bars d’Ontinyent a través de la campanya municipal ‘Separem bé els residus’.

La regidora Sayo Gandia destacava que “tant amb la campanya la ‘Reconquesta del vidre’ com amb ‘Separem bé els residus’ estem fomentant el reciclatge de vidre no sols entre la ciutadania sinó també entre les comparses i restauració perquè són espais on es produeix una major quantitat de residus i, per això, és important facilitar que es recicle al màxim amb iniciatives com aquestes”.

En aquest sentit, Sayo Gandia agraïa al president de Festes, Vicent Pla, i en nom de totes les comparses “la seua col·laboració en aquesta tasca d’educació ambiental perquè el reciclatge del vidre és clau en la lluita contra el canvi climàtic”.

Ontinyent va reciclar més de 742.640 kg d’envasos de vidre durant 2021, amb una mitjana de 20,8 kg per persona. En aquest sentit, la regidora indicava que “Ontinyent té una gran consciència de reciclatge, però volem continuar incidint amb aquestes accions precisament perquè la cadena de reciclatge del vidre és infinita afavorint, a més, l’economia circular”.