fbpx

La Fundació Campus Ontinyent atorga ajudes d’investigació a 14 estudiants

Impulsar l’activitat docent i investigadora és clau perquè un territori prospere. Baix aquesta premissa, la Fundació Campus Ontinyent ha atorgat els premis de la tercera edició d’ajudes per a la realització dels treballs de Fi de Grau (TFG) dels alumnes del Campus.

En concret, en aquesta edició s’han concedit ajudes a un total de 14 estudiants (3 d’ADE, 4 de Magisteri en Educació Infantil, 4 de Ciències Activitat Física i Esport i 3 d’Infermeria). Aquests treballs guanyadors es coneixien aquest dijous en un acte al Campus d’Ontinyent que comptava amb la presència de la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba; l’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez i president de Caixa Ontinyent, José Pla, així com el director del Campus, José Canto; degans i vicedegans de les facultats, els directors dels TFG y l’estudiantat premiat.

Durant l’acte, Rodríguez destacava que “des del primer moment vam tindre clar al Govern d’Ontinyent que l’aposta per la Universitat era un eix transversal. Era la inversió en major capacitat de transformació social”. Una aposta conjunta de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent i la Universitat de València que s’ha consolidat amb la consolidació dels estudis de Grau, d’Unisocietat, del Màster de Psicologia General Sanitària i també amb l’impuls a la investigació. En aquest sentit, l’alcalde incidia que aquestes ajudes són una clara demostració que “estudiar a Ontinyent té avantatges. Són ajudes que permetran ampliar el coneixement de determinades qüestions que afecten Ontinyent i la Vall d’Albaida alhora que ajudar a 10 dones estudiants i 4 homes a desenvolupar el seu TFG”.

Per la seua part, la vicerectora mostrava la seua satisfacció perquè “aquest reconeixement compta amb el suport de la FUCO, de Caixa Ontinyent i l’Ajuntament”, però també perquè és un reconeixement a treballs d’investigació que des de diferents àrees de coneixement permetran millorar la pròpia vida dels i les habitants de la Vall d’Albaida i Ontinyent”. Alba feia valdre que dels 14 estudiants premiats, 10 han sigut dones, “el que demostra que, cada vegada, la presència d’aquestes és més ferma i remarcada en l’àmbit de l’excel·lència acadèmica”, incidia la vicerectora.

Així mateix, José Pla recordava que “des de Caixa Ontinyent sempre hem estat al costat de la Universitat. És espectacular l’evolució del Campus d’Ontinyent” i reiterava el “el nostre compromís perquè part de l’Obra Social que fem des de Caixa Ontinyent l’hem destinada a activitats al Campus”.

Aquestes ajudes dotades amb 300 € per a desenvolupar cada projecte permetran conéixer qüestions que afecten la Vall d’Albaida com són la situació de la dona directiva; la reestructuració del sector financer; els criptoactius; l’alimentació i l’exercici físic en les aules d’Educació Infantil; com influeix el tractament del patrimoni històric en la construcció de la identitat; patis actius i coeducadors; efectes de la llaçada en el corredor; prevenció de lesions del isquiotibial en futbol; prevenció d’intervenció i prevenció de la salut mental dels estudiants del Campus; principals complicacions obstètriques de la mare i nounat durant el part o el coneixement de primers auxilis en el professorat.

Aquests premis se sumen als d’investigació convocats també per la Fundació Campus Ontinyent en l’àmbit d’Infermeria i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Uns premis que s’entregaven el passat març i que, per a desenvolupar cada projecte, els investigadors disposen de 4.000 euros, sent una de les majors dotacions econòmiques per a investigació en tota Espanya.