Ontinyent impulsa un projecte d’educació viària per a tots els col·legis de la ciutat

Al voltant de 350 alumnes de sisé de primària de tots els col·legis ontinyentins participaran del 8 al 19 de maig d’un nou projecte d’educació viària que es posa en marxa en la ciutat, amb l’organització de l’Ajuntament d’Ontinyent, la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx i el patrocini de l’empresa Lurbel. Així s’explicava aquest dimecres en una roda de premsa on es donava detalls d’unes jornades d’educació viària i mobilitat sostenible que inclouen la instal·lació d’un parc d’Educació viària on es duran a terme accions formatives de caràcter teòric i pràctic.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que la iniciativa és fruit d’un conveni de col·laboració entre les entitats implicades, “un exemple de col·laboració publicoprivada i entre institucions que permet aconseguir un doble objectiu: fomentar l’educació viària per potenciar conductes apropiades que ajuden a evitar accidents; i potenciar també una mobilitat sostenible que afavorisca el desplaçament a peu i en bicicleta, i involucrar a l’alumnat participant perquè siga missatger d’aquest aprenentatge al seu entorn”. Tant l’alcalde com la regidora d’Educació Viària i Transport, Imma Ibáñez, tenien paraules d’agraïment per a l’Ajuntament d’Elx i l’empresa Lurbel, “una empresa responsable i que no sols genera ocupació a la ciutat sinó que es presta a col·laborar en activitats com aquestes, cosa que agraïm”, manifestava Ibáñez.

Des de Lurbel, Miguel Lurbe posava en relleu l’interés “de, al mateix temps que afavorim la seguretat viària i l’educació en valors, potenciar hàbits de vida activa, saludable i esportiva, al mateix temps que afavorir l’ús dels carrils bici d’Ontinyent. Esperem que la idea tinga una bona acollida i puguem ampliar a més cursos en pròximes edicions”. Els agents responsables de l’àrea d’educació viària de la Policia Local d’Ontinyent i Elx, Ismael Soria i Julio Fernández, coincidien en apuntar l’alta sinistralitat viària al món especialment entre el jovent i adolescent, amb la mort d’una mitjana de 700 persones de 12 a 18 anys cada dia al món. “Hem de crear conductors i vianants responsables, i amb aquesta activitat teòrica i pràctica tractem d’aconseguir-ho”, assenyalaven.

Es tractarà que l’alumnat participant acudisca amb bicicleta des dels col·legis fins la sala Show Room de Lurbel, on se’ls donarà els coneixements bàsics d’educació viària que li permetran desembolicar-se amb seguretat en el viari públic, sent aquesta la part teòrica. Seguidament, es passarà a la part pràctica, mitjançant la pràctica en un circuit de conducció de bicicletes que simula la via pública, desenvoluparan les habilitats necessàries per al bon maneig de la conducció de la bicicleta. Imma Ibáñez explicava que es facilitarà el desplaçament en bus fins a Lurbel als alumnes que no puguen desplaçar-se amb bicicleta. Els agents encarregats de coordinar l’actuació afegien que l’alumnat que no puga usar la bicicleta per algun motiu rebrà una formació adaptada a aquesta circumstància.