Ontinyent inicia la millora de la xarxa d’aigua, enllumenat i seguretat contra incendis del polígon Àrea 37

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora de la xarxa d’aigua, enllumenat i seguretat contra incendis del polígon Àrea 37, una actuació adjudicada per 190.000 euros a l’empresa Canalizaciones y Derribos Safor, SL, i que compta amb una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El regidor de Territori, Òscar Borrell, ha visitat una actuació “que continua amb la línia dels últims anys del Govern d’Ontinyent per millorar els polígons industrials com a espais generadors d’ocupació i activitat econòmica. Una línia en la qual des de 2017 s’ha invertit més de 6,4 milions d’euros des de 2017 entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars, per tal de tenir uns polígons en les millors condicions possibles per tal de continuar atraent i retenint empreses”, explicava.

En concret, a l’actuació a l’àrea 37 permetrà instal·lar una nova conducció d’aigua potable per connectar les xarxes de subministrament entre els polígons del Pla i Àrea 37, a través del pont de Sant Vicent. Aquesta conducció permetrà evitar que un possible trencament en aquesta última conducció deixe a la totalitat del polígon sense subministrament d’aigua potable. La conducció a executar es realitzarà amb canonada de fosa dúctil de 150 mm de diàmetre enterrada, excepte en la zona del pont de Sant Vicent, on la canonada anirà aèria.

Igualment, s’ha previst la renovació de part de les lluminàries instal·lades sobre columnes d’enllumenat públic i existents als carrers d’aquesta àrea industrial. Les actuals lluminàries han anat perdent potència lumínica, substituint-se aquestes per altres noves molt més eficients, que es podran programar amb nous sistemes intel·ligents de regulació.

El projecte contempla la substitució de 19 lluminàries de les actualment existents en les columnes d’enllumenat públic del polígon industrial. Les noves lluminàries a instal·lar seran de manera aerodinàmica, planes i baixa resistència al vent, amb una potència màxima de 150 W, i distribució lumínica asimètrica. Aquestes lluminàries s’instal·laran sobre les actuals columnes de 10 metres d’altura, prèvia retirada de les velles, que seran dipositades al magatzem d’obres municipal. Finalment, s’ha previst la instal·lació d’un nou hidrant contra incendis d’arqueta a l’entrada del polígon industrial.