Ontinyent inicia la renovació de la plaça de la Coronació amb nou mobiliari urbà i el repintat del paviment asfàltic.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres de renovació de la imatge de la plaça de la Concepció amb la dotació de nou mobiliari urbà i el repintat del paviment asfàltic. Els regidors de Territori, Òscar Borrell, i el de Serveis Municipals, Jordi Vallés, visitaven una actuació que es desenvoluparà aquest mes de juliol, i que no afectarà el trànsit rodat al voltant de la safata central de la Plaça.

Jordi Vallés explicava que “amb el pas del temps, els bancs de fusta i la pintura de poliuretà s’havien deteriorat, i ara el que volem és que la plaça recupere la seua esplendor”. El regidor detallava que “canviaran un poc els colors per donar-li un aspecte més viu a la plaça, una imatge agradable com la que volem que tinga el barri del Llombo, perquè puga ser gaudit especialment en èpoques de bon oratge però també durant tot l’any”. Vallés recordava que la plaça de la Coronació és un espai de 4.000 m² on té lloc el mercat de dilluns i on es duen a terme també activitats culturals a l’aire lliure.

Pel que fa al mobiliari, es col·locaran 40 unitats de banc model “Citizen Eco” i 8 cadires del mateix model, ja que està fabricat a partir de plàstic reciclat i reciclable, amb reforços metàl·lics. El mobiliari serà instal·lat per la Brigada d’Obres i el repintat, realitzat amb pintura acrílica d’altra resistència, serà dut a terme per part d’una empresa especialitzada local.

L’actuació té un cost global del voltant de 35.000 euros (21.982 la pintura i 14.597 el mobiliari), i tot i que el termini d’execució contempla un màxim de dos mesos per als treballs a fer, es preveu que si no hi ha precipitacions l’actuació puga finalitzar en menys de la meitat de temps, al voltant de tres setmanes.