Ontinyent arriba a una sensació tèrmica de 50

Els termòmetres estan marcant hui una temperatura al voltant dels 36º a Ontinyent. Ahir van fregar els 40º en molts punts del terme municipal. Però la sensació tèrmica es va disparar. Encara que els experts matisen que no es pot arribar a igualar com a graus centígrads, la sensació de basca, sobretot per la vesprada, estava al voltant dels 50, una sensació de calor poc habitual.

A la Vall d’Albaida, aquesta sensació de xafogor va tindre el seu punt àlgid a Benigànim on es van arribar als 54.

Cap a les 19:40 es produïa un xicotet rebentó càlid registrat pr l’observatori d’Ontinyent – Llombo: en 10 minuts la temperatura passava de 31,8 a 36,9º i la humitat relativa baixava del 66 al 20%. Eixe fenomen tindria repetició, segons registrava l’observatori d’Ontinyent – Alba on es detectava un segon rebentó a la zona del Pou Clar sobre les 20:15: en 15 minuts la temperatura passava de 31,7º a 38,0º i la humitat relativa ha baixat del 61% al 17%.

La nit va ser completament tropical amb temperatures que no van baixar dels 22º en cap cas.

Normalment a partir d’uns 35° la humitat baixa perquè sol ser vent aponentat i sec. Si fa brisa no puja tant la temperatura i es manté una humitat sobre el 35-40%. Ahir es va ajuntar una massa molt càlida sense ponent (37°) i la humitat al voltant del 50%, resultant un ambient molt asfixiant poc habitual.