Ontinyent invertirà un total de 131.700 € en el projecte Trèvol durant l’any 2024. Així ho exposava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez durant la cloenda del ’25+3′ aniversari del projecte, que servia per repassar els actes commemoratius i la projecció d’un audiovisual que narrava la història de 9 persones usuàries que comptaven en primera persona com ha canviat la seua vida gràcies a aquest projecte pioner.
Durant l’acte, que tenia lloc en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, entitat que impulsa el projecte en col·laboració amb la Fundació Tutelar Trèvol, l’alcalde recordava “que aquest aniversari ha servit per demostrar com des de fa 25+3 anys gràcies al projecte Trèvol va començar a mirar la discapacitat de manera diferent. Va començar a mirar-la no des d’un punt de vista assistencial, sinó des d’un punt de vista d’integració i d’inserció sociolaboral, que era innovador en aquell moment i continua sent-ho hui en dia”.
L’acte comptava també amb la presència de la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler; la directora del Projecte Trèvol, Mª Amelia Martínez; el president del Projecte Trèvol, Rafa Úbeda; el president de l’Associació d’Amics del Projecte Trèvol, José Luis Torró i el president de la Mancomunitat de Municipis, Alejandro Quilis i un nodrit nombre de persones usuàries i tècniques del projecte Trèvol. Un acte on l’alcalde també destacava el paper que s’ha fet als darrers anys, especialment el realitzat per la directora del Projecte Trèvol, Mª Amelia Martínez.
Durant l’acte, el president del Projecte Trèvol, Rafa Úbeda, mostrava la seua satisfacció per tot allò que s’ha aconseguit durant aquests anys. Des de l’associació d’Amics del Projecte Trèvol, José Luis Torró, destacava que una de les grans aportacions de la Mancomunitat ha estat el Projecte Trèvol. Per la seua part, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Alejandro Quilis, qualificava “d’encomiable” la tasca que des del projecte Trèvol es fa per a cadascú dels municipis de la comarca que participen en el mateix.
El Projecte Trèvol va nàixer l’any 1995, com un programa d’Ocupació amb Suport promogut per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb cinc usuaris. Actualment, són 220 persones amb discapacitat de totes les edats les que hi formen part, amb llista d’espera, i és un Servei públic de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.
La Fundació Trèvol es va constituir en 2006 per a tindre una altra via de finançament que permetera obrir nous programes. En 2010 es va decidir transformar-la en Fundació Tutelar, procés que va culminar en 2015, per a poder així assegurar la protecció de les persones amb discapacitat. El patronat està compost per representants de les diferents entitats que constitueixen la fundació en número paritari.