Ontinyent mantindrà finalment el jutjat de violència contra la dona

Les queixes que van fer tant l’Ajuntament d’Ontinyent, com el Col·legi d’Advocats, a l’inici de l’any, quan es va conéixer que la capital de la Vall d’Albaida perdria el jutjat de violència masclista, han sigut escoltades. Així, aquesta setmana es coneixia en la reorganització de la planta judicial valenciana, que aprovava aquesta setmana el Consell de Ministres.
En el seu moment, la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va avançar que els nous jutjats d’Ontinyent comptarien amb serveis específics d’atenció a les víctimes d’agressions masclistes, per la qual cosa en el seu moment la probabilitat de la seua supressió no es va entendre en la capital de la Vall d’Albaida. Quan va transcendir la supressió de les competències judicials en aquesta matèria, s’apuntava a Xàtiva com la ciutat que unificaria aquests jutjats de diferents partits judicials.
En la reestructuració que finalment s’ha aprovat és la veïna Xàtiva la que eix malparada, ja que se suprimiran les competències de violència sobre la dona que fins ara tenien els jutjats de la capital de la Costera i es derivaran els casos a Alzira.