Ontinyent Medieval: 3 dies i 40 activitats


L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el president de la Societat de Festers, Vicent Pla, presentaven aquest dijous l’edició d’enguany d’Ontinyent Medieval, el mercat que organitza l’Ajuntament, i que enguany oferirà prop de 40 activitats al centre històric entre els dies 24 i 26 de febrer, coincidint amb el Mig Any Fester de Moros i Cristians de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

Jorge Rodríguez destacava “la total consolidació d’Ontinyent Medieval, una activitat que sembla que vinguem fent tota la vida en febrer, però que cal recordar que té el seu precedent en el mercat medieval que l’Ajuntament feia durant la Setmana Gran en agost. Vam decidir fer-ho confluir amb el Mig Any Fester i donar-li un nou impuls amb moltes més activitats. Ara, amb el treball conjunt de l’Ajuntament i la Societat de Festers, la ciutat tornarà a ser aquests dies un pol d’atracció que convidem a gaudir a la ciutadania de les localitats veïnes”, manifestava.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, destacava que “la programació serà molt completa, amb moments destacats com l’acte inaugural en el qual tindrem al Ballet Masters i un grup de música tradicional valenciana creat per a l’ocasió que acompanyarà als balls de manera prèvia al pregó del Mig Any que farà José Donat. Durant el cap de setmana a més comptarem amb la participació de les associacions locals de música tradicional, com el grup de xirimiters i tabaleters El Regall; el Grup de Danses d’Ontinyent; el grup de música antiga Menestrils; el grup de percussió i dolçaina El Raval o el grup de percussió i dolçaines La Colla. També participaran els Gegants i Cabets amb una matinal al Palau, i el Club de Tir amb Arc farà activitats de tir al carrer Trinitat”, explicava.

El president de la Societat de Festers, Vicent Pla, detallava que coincidint amb el mercat medieval, el Museu Fester obrirà les seues portes de manera extraordinària els tres dies en horari de matí i vesprada. Pla posava en relleu que “és molt positiu que puguem tornar a celebrar aquest cap de setmana d’intensa activitat festera amb total normalitat. L’any passat vam poder celebrar el Mig Any i Ontinyent Medieval, però encara amb mascareta i certa distància, ara per fi gaudirem de tot com ho fèiem abans de la pandèmia”.

Quant al mercat en si, tornarà a comptar amb desenes de llocs de venda de productes artesans, com ara pa tradicional, formatges, cerveses, embotits, dolços, cerveses o bijuteria procedents de tota Espanya, així com tallers d’oficis, racó infantil amb jocs i atraccions, un soc àrab, campaments musulmà i cristià o exposicions d’elements de tortura o curiositats històriques. Entre les activitats d’animació destaquen El Drac Roig que recorrerà de forma itinerant el mercat, cercaviles musicals, combats al Palau de la Vila, espectacles a la Plaça Major, entre d’altres. Igualment, hi haurà un concurs fotogràfic a Instagram amb un premi de 100 euros, les bases del qual estaran al compte de @lafraguadevulca. El mercat obrirà les portes a les 18:00 hores de divendres, començant l’acte inaugural a les 19:30 hores a la Plaça Major i una cercavila que donarà pas a les 20:00 hores al pregó de José Donat Ureña des del balcó del Museu Fester.