Ontinyent Negre, una nova edició amb escriptors de primer nivell

Arriba la novena edició d’Ontinyent Negre, un cicle on es viu una simbiosi especial entre la literatura, cinema i gastronomia.

El tret d’eixida serà l’acte de presentació, demà dijous, 30 de maig, a les 19.30 hores, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent. Natxo Úbeda donarà la benvinguda i tota la informació sobre les novetats i particularitats de l’edició d’enguany. La inauguració anirà a càrrec de l’escriptor Aro Sáinz de la Maza, qui presentarà Malart, la seua última novel·la de la sèrie de l’inspector amb el mateix nom. Aro és escriptor, corrector i editor. Àngel Company farà de conductor de l’acte.

L’endemà, divendres 31, a les 12.30 hores, hi haurà una activitat adreçada a la gent jove: ‘La novel·la negra en llengua catalana. Recorregut per la història del gènere’, conduïda per Àlex Martín Escribà, doctor i professor de literatura i llengua en la Universitat de Salamanca. De vesprada, a les 19.30 hores, hi haurà una xerrada de dos escriptors que presenten les seues obres. Àlex Martín donarà a conèixer el seu últim treball, Interrogatoris. Gènere negre i memòria. I presentarà a un dels escriptors, Jordi de Manuel, amb la novel·la Caront. L’acte estarà conduït per Joan Carles Ventura.

El moment gastronòmic arribarà dissabte 1 de juny, a les 12 del migdia, a la cafeteria de l’Hotel Kazar, amb Vermut negre a l’estiu. Serà una tertúlia amb Josep Vicent Miralles, autor del llibre Estiu, a càrrec de l’escriptor de Sueca, Joan Carles Ventura, creador del detectiu Vicente Fletes i Chaqués, ‘Fletxa’.

El diumenge 2 de juny, el marc de l’activitat literària serà el Celler de Cambra, amb tast de vi i dinar al celler de Rafa Cambra. Es presentarà la novel·la València Roja, d’Ana Martínez Muñoz.

Com la resta d’activitats estan obertes a la participació del públic. Les dades per a les inscripcions es publicaran en les xarxes socials.

Es tracta tan sols del primer cap de setmana d’activitats. Consulta ací tota la programació.