Ontinyent obté 400.000 euros de la Generalitat per continuar modernitzant El Pla i Sant Vicent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obtingut 394.445,6 euros de la Generalitat Valenciana per executar noves millores als polígons industrials de la ciutat, dins del Programa de Millora d’Infraestructures de Parcs Empresarials de l‘Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). El regidor de Territori, Joan Sanchis, destacava la importància d’unes actuacions que s’executaran enguany “i que suposen un nou pas endavant dins la línia que hem impulsat des del Govern d’Ontinyent per convertir els polígons en autèntiques àrees industrials més competitives, capacitades i atractives per a la captació d’empreses”.

En concret, a la IV Fase de millores al polígon de Sant Vicent, després d’haver-se actuat al marge dret del ‘Camí Vell de Xàtiva’ i l’avinguda de València, es planteja millorar l’accés de vianants i ciclistes per la part esquerra d’aquesta via, així com els paviments, per tal de millorar la connexió entre el centre urbà i aquest polígon. Aquesta actuació té un cost de 360.000 euros (incloent-hi 10.000 de la redacció del projecte d’obra), dels quals es comptarà amb una subvenció de 197.222,80 euros.

Pel que fa a la IV Fase de millores al polígon de El Pla, es millorarà l’enllumenat del carrer Batans; els paviments asfàltics de diversos carrers del polígon; i remodelar el paviment de voreres i zones d’estacionament; així com millorar la zona verda del carrer Jacquard. En aquest cas el cost de les obres és de 200.000 euros, comptant-se també amb 197.222,80 euros de subvenció. Joan Sanchis agraïa el suport de l’IVACE, entitat depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, “amb col·laboració de la qual ja vam executar millores per import de 3 milions d’euros al període 2017-2021 als polígons de l’Altet, Sant Vicent, El Pla, Balones i Àrea 37”.

Sanchis recordava que al marge d’aquestes obres, enguany hi ha previst executar altres actuacions als polígons, com ara les fases II i III del Pla Municipal de Polígons Industrials, per un import de 950.000 euros aportats per l’Ajuntament i els propietaris particulars. El regidor posava en relleu el fet que l’impuls donat als últims anys a l’activitat industrial (que ha inclòs també altres intervencions cofinançades amb les empreses, així com bonificacions fiscals i avantatges per a les mateixes), està donant com a resultat bones xifres d’atur industrial o l’estadística recentment coneguda que situa a Ontinyent com a la ciutat amb millor ràtio d’indústries per càpita de la província de València.