Ontinyent obté una subvenció de 34.000 euros per ampliar els treballs de prevenció d’incendis a l’àrea forestal de Fuset

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obtingut una subvenció de 33.861 euros de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per ampliar els treballs silvícoles que ja està efectuant a la zona forestal de fuset. En concret, es tracta d’una ajuda contemplada dins del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal per a l’any 2023, que es destinaran a tasques de neteja, aclariment i poda d’arbustos i arbres, per reduir el risc d’incendi i millorar les condicions de l’entorn.

Cal recordar que l’Ajuntament ha executat recentment altres treballs silvícoles a la zona forestal de Fuset, una finca de propietat municipal que es troba en la seua majoria dins del paratge natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar. Per una banda, s’estan duent a terme moviments de terres, plantació d’arbres i arbustos i altres millores dins d’una intervenció pressupostada en 38.800 euros dels quals 23.000 estan subvencionats per l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Per altra, Fuset és una de les àrees on està fent tasques de prevenció d’incendis forestals i millora de l’entorn la brigada “Emerge”, contractada amb una subvenció de 70.828 euros obtinguda de la Generalitat Valenciana.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava la importància “de mantenir el bon estat i la seguretat de la finca de Fuset, un espai de 107,27 hectàrees que és l’únic sol forestal de propietat municipal d’Ontinyent. És un espai d’alt valor ambiental que amb aquestes intervencions, a més de reduir el risc d’incendi, augmenta el seu valor ambiental”. Assenyalava. Cal recordar que la finca de Fuset, adquirida per l’Ajuntament als anys vuitanta, va perdre el 85% de la seua massa forestal en un gran incendi l’any 1992. Hui en dia existeixen zones de forta regeneració de pins, amb una densitat tan elevada que alenteix la maduració de la “muntanya brava” i fa que aquestes zones tinguen un elevat risc d’incendi.