L’IES Jaume I organitza una projecció i col·loqui de l’audiovisual sobre “Les Valquíries” produït per la regidoria d’Igualtat.

L’IES Jaume I organitzava aquest dijous una projecció i col·loqui de l’audiovisual sobre “Les Valquíries” produït per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent. La regidora de l’àrea, Natàlia Enguix, participava en l’activitat, on felicitava el centre per una iniciativa inclosa dins la programació d’activitats del centre educatiu amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Al costat d’Enguix, participava l’equip docent de l’Institut, així com les “valquíries” Marian Tortosa i Sese Calabuig; i el fester Paco Malpartida.

“Les Valquíries, les pioneres de la festa” és un documental audiovisual, de 19 minuts de durada dirigit per Lucia Casañ i Pepa Roig, que es va gravar a Ontinyent el passat mes de juny i narra com en l’entrada del bàndol cristià de 1989, en la comparsa Fontanos van desfilar per primera vegada dones sota la filada anomenada “Les Valquiries”. Es va gravar a diferents emplaçaments de la ciutat com el Museu Fester, el Palau de la Vila, l’antic Ajuntament o diferents carrers, comptant amb la participació de vàries de les integrants d’aquella filada (Tudi Guillem, Isabel Plà, Reis Alborch, Inma Torró, Sese Calabuig, Marian Tortosa), així com de l’exalcalde Rafa Tortosa, que va donar suport a la seua presència, entre altres personalitats.