Ontinyent abona les ajudes municipals de lloguer jove al doble de beneficiaris que l’any anterior

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit al pagament de les ajudes al lloguer jove de la convocatòria de 2023, de la qual s’ha beneficiat 16 joves, xifra que quasi duplica els de l’any anterior (9).

El regidor de joventut, Jordi Vallés, explicava que “en un context com el de les crisis internacionals que anem vivint aquests últims anys, amb la pandèmia i ara amb els efectes de la guerra en l’economia, el jovent ha de tenir el suport de les institucions per poder tirar endavant el seu projecte de vida. Les competències en matèria d’habitatge no són municipals, però amb aquestes ajudes al lloguer i altres línies d’acció com el “Pla de Joventut”, el “Fòrum Jove”, o els tallers de la Setmana de la Joventut, volem continuar fent polítiques de joventut amb mires amples, i no sols centrades en l’oci”.

En total s’han registrat 20 sol·licituds, les 16 aprovades, al costat d’altres 2 que no han aportat la documentació, 1 que ha renunciat i 1 que no compleix amb els requisits. Les ajudes atorgades oscil·len entre 386 la menor i 1200 la major, en funció del barem establit en les bases. Són ajudes a més totalment compatibles per part de l’Ajuntament amb les d’altres organismes que també ho contemplen així. La convocatòria ha tingut en compte aspectes com que l’immoble llogat estiguera situat en els barris de la Vila o el Poble Nou, per a contribuir a revitalitzar el centre històric, i també altres factors com la renda de les persones sol·licitants o les circumstàncies familiars.