Ontinyent Participa: 2.700 vots en les 12 primeres hores

Ontinyent Participa, el procés posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent perquè el veïnat trie actuacions municipals a executar a la ciutat, iniciava a les 00:00 hores d’aquest dilluns 8 d’abril la fase de votacions a un molt bon ritme: fins a 2.700 vots en les 12 primeres hores.

La regidora de Ciutadania, Imma López, destacava “la gran acollida que està tenint aquesta edició d’Ontinyent Participa. Els canvis fets als últims anys i la certesa que té la gent de què les propostes que trien s’executaran, estan fent que el procés no deixe de créixer i a hores d’ara estem vivint un procés molt participatiu”. Cal recordar que la primera fase de recollida de propostes va rebre la xifra rècord de 355 idees, d’entre les quals, i després de la filtració tècnica i la fase de votació pels consells sectorials, van sorgir les 10 finalistes.

Aquestes propostes finalistes, d’entre les quals cada persona votant pot triar entre 3 i 5, plantegen l’adaptació de més zones als parcs per a xiquets i xiquetes amb TEA, TDAH, etc.; la neteja de la serra de Sant Esteve; un programa de gestió per al centre intergeneracional actualment en construcció; la millora acústica del teatre Echegaray amb la instal·lació d’una cúpula per a l’escenari; la dotació de nous desfibril·ladors a les instal·lacions esportives; la millora del sistema de biblioteques municipals amb reserves APP, xarxa d’internet i nou mobiliari; la creació d’una APP Mòbil per a la conscienciació i motivació activa de la sostenibilitat; el foment de l’oci juvenil; la digitalització de l’arxiu municipal i la creació d’un Pla local LGTBI.

López recordava que el termini de votació es perllongarà fins al 21 d’abril a https://www.ontinyentparticipa.es, difonent-se durant aquests dies un vídeo telemàticament on es presentaran les propostes finalistes, i comptant-se també amb la presència d’un equip de dinamitzadors i dinamitzadores en diferents punts de la ciutat com el mercat de dilluns o els instituts per ajudar a votar i informar de les propostes als pròxims dies. Inma López animava “a totes aquelles persones empadronades a la ciutat i que tinguen més de 16 anys a sumar-se i aprofitar aquesta oportunitat que tenim totes i tots per triar la ciutat que volem i que aquesta siga una realitat”.