135 nous aspirants a disparar la pòlvora en les Festes

En un cap de setmana atípic en el qual el dissabte es celebraven els actes ajornats al seu dia del Mig Any Fester a Ontinyent, ahir diumenge, tenia lloc el curs anual per a l’ús de la pòlvora. Es tracta d’un curs preceptiu i obligatori per a tots aquells que volen participar en la disparada d’arcabusseria dels actes de les Festes de Moros i Cristians.

A la jornada d’aquest curs, celebrat al saló d’actes de la Societat de Festers, es van inscriure un total de 135 festers. Tots ells membres de comparses morocristianes d’Ontinyent, aspirants a prendre part en els actes en què es fa present la pòlvora: el Contraban, la Baixà del Crist i les Ambaixades.

Entre els participants es destaca la presència de festers de les comparses de càrrec, tant de les d’enguany com dels pròxims anys. Complir amb el curs i tindre en regla l’arma d’avantcàrrega són requisits per a pdoer disparar.

Es tracta d’una de les edicions més nombroses des que es van iniciar aquests cursos en l’any 2019 després del canvi legal. Cal recordar que en aquella primera edició es va arribar a superar la xifra de 300 persones inscrites.