Ontinyent participa en la renovació dels estatuts de la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació

La ciutat d’Ontinyent participava aquest dimarts en la renovació dels estatuts de la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, entitat de la que forma part des de l’any 2015, fa ja una dècada. La 1ª tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ontinyentí, Natàlia Enguix, representava la ciutat en una trobada de la xarxa que ha reunit al saló d’actes del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats a Madrid, i que reunia a prop d’un centenar de representats públics encapçalats per la ministra de l’area, Diana Morant, qui rebia Natàlia Enguix i la resta de participants.

Enguix destacava la importància de que Ontinyent “estiga al lloc on es prenen les decisions, espais com aquest on ens reunim les ciutats que som estendart a Espanya de les polítiques municipals vinculades a l’I+D+i. La xarxa Innpulso ens permet accedir a subvencions, participar d’esdeveniments nacionals i internacionals i participar de projectes col·laboratius amb altres municipis”. A més a més, “formar part de la xarxa ens permet accedir a ajudes com la subvenció ministerial que ens permet comptar amb una Agent Local d’Innovació. Personal tècnic una tècnica especialitzada que entre altres funcions s’encarrega de preparar projectes europeus de caràcter innovador, com el que ens ha permés aconseguir 2’6 milions d’euros per reformar la piscina coberta”, assenyalava.

Natàlia Enguix posava de relleu l’aposta d’Ontinyent per la innovació urbana, “amb projectes tan transformadors com el de la Cantereria, que ja va ser posat en valor específicament pel Ministeri de Medi Ambient; o en aspectes com la millora de l’atenció ciutadana com a eix d’innovació, amb actuacions com la reforma del hall que estem fent a l’Ajuntament i que ens permetrà comptar amb una nova oficina d’atenció ciutadana”.

El Ple Anual de la xarxa Innpulso s’iniciava amb la intervenció de la ministra, qui donava pas a les secretàries de la xarxa, qui repasaven l’informe d’activitat i memòria econòmica de 2023 i el pla d’acció i calendari d’esdeveniments per a 2024. Després del ple ordinari tenia lloc altre de caràcter extraordinari, on es presentava la proposta de modificació dels estatuts.

Natàlia Enguix explicava que amb els nous estatuts “la Xarxa Innpulso es renova i s’adapta al nou context, amb quasi un centenar de ciutats associades i nous reptes a abordar en l’impuls de la innovació des de les polítiques urbanes. En tot moment s’ha posat el focus en l’ampliació de l’àmbit d’actuació de la xarxa, mantenint la implicació dels municipis i equilibrant la seua presència en l’entitat”, assenyalava.

Enguix destacava la importància dels municipis “com a agents claus d’impuls del progrés i el desenvolupament sostenible. Enfortir les seues capacitats, cooperació, i potencial innovador, ens pot permetre modernitzar les ciutats, adaptar-les i millorar-les per a un futur millor i més sostenible”, concloïa.