Ontinyent participa en l’Assemblea General de Ciutats Educadores a Sevilla

Ontinyent ha participat aquesta setmana en l’Assemblea General de l’Assemblea Mundial de Ciutats Educadores (AICE), una trobada celebrada en les instal·lacions de Caixaforum a Sevilla, on es reunien 200 representants de 125 ciutats de quatre continents.

La ciutat ha estat representada pel regidor d’Educació, Òscar Borrell, qui posava en relleu “l’interés de participar en aquests encontres, espais on compartir experiències amb altres localitats que aposten per la innovació educativa, intercanviant propostes pedagògiques i experiències per a implementar i formar-se per a un millor futur”.

Entre els acords adoptats a l’Assemblea es troben l’aprovació del Pla d’Acció per a 2023, els objectius de la qual, entre molts altres, és enfortir els valors compartits i les capacitats dels governs locals, desenvolupant eines que contribuïsquen a la millora de les polítiques i els serveis públics locals. Així mateix, s’ha triat el lema que regirà el Dia internacional de les Ciutats Educadores 2023, que se celebrarà el pròxim 30 de novembre, i que serà “La cultura, font de creació i aprenentatge a la ciutat educadora”.

Durant la participació en l’assemblea, els representants de les diferents ciutats han realitzat a més visites d’estudi a programes educatius que es desenvolupen amb èxit a Sevilla, com són els casos de Factoria Cultural, equipament situat en el barri dels 3000 habitatges, i el jardí botànic El Arboreto.