Ontinyent posa en marxa un programa d’activitats intergeneracionals als parcs i zones verdes

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà la setmana que ve un programa d’activitats intergeneracionals als parcs i zones verdes dels diferents barris de la ciutat, totalment gratuïta i oberta a gent de totes les edats, que es desenvoluparà als mesos de maig i juny. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, presentaven aquest dimarts en roda de premsa una programació plantejada des de l’enfocament que es vol donar al Centre Intergeneracional en construcció al carrer Delme.

Jorge Rodríguez destacava la intenció del Govern d’Ontinyent “d’anar duent a terme activitats que contemplen aquesta idea, la d’afavorir i potenciar el contacte entre la gent de diverses edats i trencar eixa bretxa, perquè majors i joves tenen moltes coses en comú i que compartir. Amb l’arribada del bon oratge, els parcs i zones verdes són un lloc òptim per desenvolupar activitats saludables i compartir-les amb altres persones”, apuntava. Cal recordar que aquest mes d’abril ja tenien lloc diverses activitats intergeneracionals impulsades per les regidories de Joventut i Majors Actius, amb un curs de cuina o un taller de competències digitals. Aquest aspecte, el de la bretxa digital, tornarà a ser atés en el nou programa que tindrà lloc a les setmanes vinents, i que abordarà també altres com ara el cos, la ment, el llenguatge, la creativitat o les tradicions.

Paula Soler explicava que “volem promoure un envelliment actiu, les relacions intergeneracionals i la millora de l’autoestima de les persones. Aquestes activitats seran dinamitzades per personal especialitzat, i seran sostenibles i socioculturals. Algunes requeriran inscripció prèvia i altres no, però totes seran gratuïtes, hi haurà activitats repartides als diferents barris, i tot el món es podrà apuntar a les que estime convenient, independentment de si són o no prop del seu domicili”, assenyalava.

Així, les activitats sense inscripció prèvia seran “cos”, “actiment”, “tendències musicals i llenguatge expressiu” i “sostenibilitat ambiental”. Les de “Cos” tindran diversos grups: Grup A dimarts i dijous de 9:00 a 10:00 h , Grup B dimarts i dijous de 10:00 a 11:00 h i Grup C dimarts i dijous de 10:00 a 20:00 h. “Actiment” tindrà un Grup A dimecres i divendres de 9:30 a 10:30 h i un Grup B dimecres i divendres de 10:30 a 11:30 h. “Tendències musicals i llenguatge expressiu” tindrà també 2 grups, Grup A dilluns, dimecres i divendres de 10:00 a 11:00 h i grup B dilluns, dimecres i divendres d’11:00 a 12.00 h. “Sostenibilitat ambiental” amb voluntariats ambientals i ecològics tindrà un únic grup dimarts i dijous de 7:30 a 9:00 h.

Pel que fa a les activitats amb inscripció prèvia, “Art creatiu” serà dilluns i dijous de 18 a 19.30 h; “Aprenentatge de noves tecnologies” tindrà dos nivells disponibles: un d’iniciació dimarts 11:30-12:30 h i altre intermedi dijous 11:30-12.30 h. Finalment, “Entre teles” tindrà 2 grups, Grup A dimarts de 9.30 a 11:30 h i Grup B divendres de 9:30 a 11:30 h.

Els llocs de realització seran en maig: del dia 8 al 12 en la zona verda de Benarrai; del dia 15 al 19 a Sant Domingo; del dia 22 al 26 a Sant Rafael (Colón); i del dia 29 al 2 de juny a la Glorieta. En juny serà torn del dia 5 al 9 per a la Plaça Coronació (Barranquet); del dia 12 al 16 al parc Mestre Ferrero; i del dia 19 al 31 de nou a Benarrai. Per ampliar la informació i realitzar inscripcions, les persones interessades poden adreçar-se telefònicament al telèfon 962918222, en horari de 10 a 13 hores, des d’aquest dimecres 3 de maig.