Ontinyent prepara dues activitats de foment de la lectura per a públic infantil pel Dia de les Biblioteques

Aquest dimarts 24 d’octubre, Dia de les Biblioteques, la Regidoria de Biblioteques de l’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat dues activitats de foment de la lectura adreçades al públic infantil, en el marc d’aquesta celebració. La primera d’elles, la representació de la història “La Nóvia cadàver”, tindrà lloc el dimarts 31 d’octubre, a les 18.00 hores. La segona activitat serà un taller didàctic al voltant de la història “El Monstre dels colors”, que se celebrarà el dimecres 8 de novembre, a les 18.00 hores. Les activitats es realitzaran a la Biblioteca de Sant Josep, seran gratuïtes i necessiten inscripció prèvia.

Segons ha destacat el regidor de Biblioteques, Nico Calabuig, “en el Dia de les Biblioteques hem volgut fer públiques dues de les activitats que estem preparant per al foment de la lectura entre els xiquets i xiquetes d’Ontinyent. Des d’aquesta regidoria volem impulsar polítiques i accions concretes que ajuden al públic més jove i a la ciutadania en general a apropar-se als llibres, com una font de diversió, aprenentatge i esperit crític. Potenciar l’accés als llibres com a font de coneixement, imaginació i valors cívics és possible mitjançant activitats amb un component més lúdic, com les que plantegem per a les pròximes setmanes”.

“La primera d’aquestes, ‘La Nóvia cadàver’, a càrrec de la companyia L’Oracle de l’Est, està vinculada a la Nit de les ànimes, i representa la història de dos enamorats molt particulars. Es tracta d’una obra participativa, on el públic assistent podrà gaudir d’una estona de diversió. Pel que fa a “El Monstre dels colors”, a càrrec de La Cultura Crítica, és un taller molt interessant per a l’estimulació de la imaginació i la creativitat entre els menuts i menudes, i per treballar i identificar els sentiments i les emocions”, ha assenyalat Calabuig.

Nico Calabuig ha conclòs subratllant que “esperem que les activitats siguen un èxit, i apropen de forma lúdica i diferent la lectura als xiquets i xiquetes. En els pròxims mesos treballarem per comptar amb un pressupost que faça possible planificar diferents iniciatives, enfocades a totes les edats, per fomentar la lectura i l’ús de les biblioteques municipals com un hàbit saludable i enriquidor”.