Ontinyent prepara un concert històric de música festera

El divendres 20 d’agost serà una jornada històrica per a la música festera. I per a la música de banda en general d’Ontinyent. Perquè en el dia en què hauria d’estar celebrant-se l’Entrà de Moros i Cristians les tres bandes de la ciutat que mantenen conveni amb la Societat de Festers: la Societat Unió Artística Musical, l’Agrupació Musical i Tot per la Música es reuniran, per primera vegada en un acte oficial, i protagonitzaran el gran esdeveniment cultural i fester d’aquest estiu. Les tres entitats s’han posat d’acord per interpretar el concert de música festera que prepara Festers per al mes d’agost, en els dies en què hauríem d’estar celebrant les nostres Festes.

Les tres bandes aportaran els efectius per fer possible l’esdeveniment. Aquesta setmana s’han iniciat els preparatius. En aquesta primera fase es tracta de configurar el planter d’intèrprets que estaran a l’escenari a la vesprada-nit de divendres 20 d’agost. De moment, a falta de confirmar el llistat d’una de les tres bandes, ja es compta amb 80 músics pel que no és d’estranyar que s’arribe a superar el centenar per a aquest dia.

El repertori l’aportaran les tres bandes, a partir sobretot de peces clàssiques i emblemàtiques en el món de la música festera. Hi haurà assajos previs. El concert comptarà amb la direcció compartida dels tres titulars de les formacions: Ramón Garcia (Unió Artística); David Payà (Agrupació Musical) i Jordi Soler (Tot per la Música).