Ontinyent presenta a FITUR l’atractiu del tèxtil, com a tradició, present i futur

L’alcalde Jorge Rodríguez i la regidora de Turisme, Sayo Gandía, han presentat aquesta vesprada a la Fira Internacional de Turisme FITUR que es celebra a Madrid dos audiovisuals sobre el Museu del Tèxtil i la nova “Ruta dels Molins” que es posen a l’abast d’empreses del sector turístic, touroperadors i públic en general.

Durant la presentació que congregava a autoritats, empreses i mitjans de comunicació, Jorge Rodríguez ha destacat que el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana “ens permet conéixer de primera mà una acurada col·lecció d’objectes que daten des del segle XVIII fins als nostres dies i que a través de 4 sales ens permet descobrir aquest tresor patrimonial que parla de la nostra història”.  

Més enllà del Museu del Tèxtil, la ciutat disposa d’un altre “museu a l’aire lliure” on es poden conéixer els orígens del tèxtil a través de la “Ruta dels Molins”, que té el seu inici des d’Ontinyent en el barranc dels Tarongers. En aquest cas, aquesta ruta que també es presentava aquest dijous a FITUR, té com a fil conductor dotze molins hidràulics, on les persones poden descobrir la tradició tèxtil d’Ontinyent, però també de Bocairent. Es tracta d’un projecte que, tal com explicava la regidora de Turisme Sayo Gandía durant la presentació “ha nascut de la participació i voluntat ciutadana, per la qual cosa ens ompli de molt orgull estar ací presentant una ruta senderista d’alt valor mediambiental i històric. Màs que mai és un projecte de tota la ciutat d’Ontinyent”.