Toni Morales serà el Pregoner dels Moros i Cristians 2023

Toni Morales serà l’encarregat d’obrir la Setmana Gran i de pregonar la festa ontinyentina el diumenge 20 d’agost. Es tracta d’un nom vinculat a la història recent de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l´Agonia. Toni Morales va tenir un protagonisme destacat a les Festes de 2004 quan va ser el Capità moro per la comparsa dels Abencerrajes.

Després d’aquell primer protagonisme a la festa ontinyentina es va incorporar a la junta de la Societat de Festers. Entre els anys 2008 i 2011 va estar treballant en l’organització de cada edició com a vicepresident de la junta que aleshores presidia Rafael Ferrero Terol. Van ser anys en què, per exemple, es va emprendre la celebració del 150è aniversari de les Festes, l’any 2010, i del Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors que va servir perquè Ontinyent tornara a capitalitzar l’atenció de tot l’espectre de la festa morocristiana.

Però va ser el 2011 quan Toni Morales va fer un pas endavant i va decidir presentar la seua candidatura per accedir a la presidència de la institució. Va estar al capdavant de Festers entre el 2011 i el 2014.

Professionalment s’ha desenvolupat al sector de la construcció des de la seua tasca com a arquitecte tècnic.