Ontinyent presenta a la ciutadania el projecte de la nova Plaça de la Concepció

L’Ajuntament d’Ontinyent presentarà aquesta vesprada en un acte públic el projecte de la nova Plaça de la Concepció, una volta introduïts els canvis aportats a suggerència de la ciutadania en aspectes com l’empisat decoratiu, l’enllumenat i la circulació viària. L’acte tindrà lloc en el Museu del Tèxtil a partir de les 19:30 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament.

Es tracta d’una activitat inclosa dins el procés participatiu impulsat pel consistori de manera prèvia a la remodelació d’aquest espai, que també ha inclòs aquest mes de gener l’actualització de l’exposició gràfica en panells sobre el projecte, on es contemplen ja aquests canvis, realitzats després del taller participatiu amb la ciutadania que va tenir lloc el passat mes de juliol.

Entre aquests canvis es troben el manteniment del ratllat en “zigzag” de l’actual empisat decoratiu de la plaça; el canvi de l’enllumenat aeri proposat per altre de caràcter més clàssic; o la inclusió al disseny final d’un tram de pas de vehicles entre la baixada des del carrer Músic Úbeda i l’eixida cap a la rodona de Moros i Cristians, tal com demanaven els comerciants de la zona.

El projecte compta amb un pressupost al voltant de 2 milions d’euros subvencionats per la Diputació de València, i està previst que s’inicie a l’últim trimestre d’enguany, una volta s’aprove el projecte definitiu i es licite. El regidor de Territori i Serveis Municipals, Joan Sanchis, animava al poble d’Ontinyent a acudir a un acte “que culmina un procés participatiu amb el qual hem volgut aprofundir dins la nostra aposta transversal per la participació ciutadana”.