Ontinyent presenta a Madrid l’itinerari de la memòria democràtica com a reclam turístic

La ciutat d’Ontinyent està present a la fira internacional del sector turístic de Madrid (FITUR). Les regidores Sayo Gandia y Natàlia Enguix han presentat aquesta vesprada l’itinerari dels espais de la memòria democràtica com a un dels reclams turístics per a visitar la ciutat. En concret l’itinerari ofereix la visita d’espais que van ser protagonistes durant la II República i la Guerra Civil explicant esdeveniments i llocs d’aquests periodes històrics.

Les seus sindicals i polítiques, la residència d’acollida de refugiats, les instal·lacions educatives i culturals, l’Hospital Militar Internacional, els centres de detenció i de repressió o els refugis antiaeris recentment reformats són alguns dels ingredients dels itineraris. “Consideràvem important aportar una diferència, convertir en un recurs turístic allò que mostrem tot l’any i que és una de les rutes més demandades a Ontinyent” , ha explicat la regidora Sayo Gandia. “La gent vol saber què va passar en aquells llocs”, afegia.

L’itinerari contempla 12 punts que mostra els atractius més importants d’aquesta ruta dins de l’espai urbà. “Considerem que potser una ferramenta útil per al professorat dels centres educatius, i així poder explicar qué va passar en aquests periodes històrics”, ha argumentat la regidora. Els itineraris es poden visitar de manera autònoma sense necessitat de guia. Estaran dotats de codis QR que ampliaran la informació. Natàlia Enguix completava dient que “també s’ha aportat una perspectiva de gènere explicant el paper de la dona en els periodes de la República i de la Guerra”.