Ontinyent recull al voltant de cinc tones d’aliments per als més necessitats

Amb la col·laboració dels distints grups que conformen les parròquies de la ciutat, l’arreplegada de menjar de Càritas segueix corroborant, un any més, la generositat del poble d’Ontinyent. Durant aquest cap de setmana, els juniors de Sant Rafel, Santa Maria, Sant Carles i Sant Josep han dirigit les seues activitats a arreplegar el menjar que els pròxims mesos es destinarà a les veïnes i veïns que més ho necessite.

Pel que fa a Santa Maria, tant Catequesi com el Centre de Joves i el Moviment Juvenil es reunien ahir de vesprada, a les 16.00 hores, al saló d’actes del Col·legi Santa Maria per començar aquesta campanya nadalenca. Respecte del Moviment Juvenil, aquests han fet un repartiment de carrers on cadascuna de les etapes visitava les cases per recollir l’aliment que el Centre de Joves arreplegava amb una furgoneta.

Quant als Juniors de Sant Josep, aquests també han passat part de la vesprada visitant els veïns del barri que els pertoca. Goys, Eslabó, Nou Futur, Com Som i Mascletà han estat els responsables d’arreplegar els aliments que l’equip coordinador del centre anava transportant, també en furgonetes, fins a l’Economat de Càritas.

A més, durant el matí del dissabte, el grup Mascletà ha acompanyat els responsables de Càritas Ontinyent, qui han aprofitat per a explicar el funcionament de l’Economat i Roperia, espais on es fa el repartiment dels aliments i la roba arreplegats durant tot l’any de manera gratuïta o a preu reduït atenent les necessitats de cada família, i el Centre d’Acollida de Sant Josep, on Càritas presta serveis que van des de l’ajuda psicològica fins a l’econòmica. També al Centre d’Acollida, un vinculat a cada parròquia local, es realitzen distints cursos d’espanyol dirigits a tot aquell que arriba a Ontinyent sense cap recurs.

Per últim, els Juniors de Sant Carles han celebrat, com cada Nadal, el ja tradicional Betlem vivent. Durant la posada en escena, que té lloc aquest dissabte de 19.00 a 21.00 hores i diumenge de 18.30 a 20.30 hores, aquests juniors habiliten un espai on les veïnes i veïns d’Ontinyent poden deixar els aliments destinats a Càritas. A més, el betlem de Sant Carles compta amb dues funcions interpretatives. La primera va estar realitzada durant la vesprada d’ahir, a les 20.00 hores. La segona tindrà lloc aquesta vesprada a partir de les 19.30 hores.

D’aquesta manera, gràcies a la col·laboració dels distints grups que conformen les parròquies locals, Càritas Ontinyent ha acumulat quantitats molt semblants a les aconseguides el Nadal de 2017, tot i que fins als pròxims dies no podrà realitzar-se el recompte oficial. Entre llet i productes sòlids, segons indiquen els responsables de l’Economat, l’any passat es van sumar cinc tones d’aliment, sense tenir en compte els productes de neteja i d’higiene personal que van arribar als estants de l’Economat.