Ontinyent rep a València el reconeixement de ‘Municipi Innovador’ junt amb altres 5 localitats

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, rebia aquest dimecres al Centre d’Innovació ‘Las Naves’ de València un guardó que reconeix el treball d’Ontinyent com a ‘municipi innovador’. Ho feia al marc de l’acte de tancament de la primera fase del programa de Municipis Innovadors que impulsen ‘Las Naves’ i la Generalitat Valenciana, al qual Ontinyent va ser seleccionada junt amb les localitats d’Onda, Vila-real, L’Alfàs del Pi, Dénia i Riba-roja de Túria.

L’esdeveniment que també comptava amb la participació del secretari Autonòmic d’Innovació, Jordi Juan, el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, i representants dels diferents municipis que han estat seleccionats. Una experiència pilot que pretén afavorir el desenvolupament econòmic i social del territori, a través de l’acompanyament per a orientar les estratègies d’innovació dels municipis.

A la seua intervenció en l’acte, Pablo Úbeda agraïa l’oportunitat de participar en aquest programa “que ens permetrà enriquir el desenvolupament de l’Edusi que estem desenvolupant a Ontinyent”. El regidor explicava que el disseny estratègic de la ciutat “incorpora la perspectiva de la innovació amb impacte en la sostenibilitat i té en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per definir i concretar diferents models de ciutat: innovadora, sostenible, circular i igualitària”.

Úbeda contava també que el programa, gràcies a la participació en tallers formatius i interactius, “ens ha permés definir i concretar models de ciutat a través diferents missions” destacant especialment la missió la relativa a l‘augment del nombre d’empreses que aconsegueixen diversificar amb projectes innovadors. A continuació avançava que l’Ajuntament “seguirà creant sinergies junt amb les empreses, associacions empresarials i instituts tecnològics per impulsar l’ocupabilitat i la innovació a Ontinyent”.