Ontinyent reprén aquest dimecres el servei d’acompanyament psicològic

L’Ajuntament d’Ontinyent reprendrà aquesta setmana el seu servei d’acompanyament psicològic, un servei que es va posar en marxa de manera pionera a la Comunitat Valenciana durant el confinament i que s’ha consolidat al marc del programa de lluita contra la soledat no desitjada en majors de 65 anys del municipi. En concret, aquest servei semipresencial, acumula 250 hores d’atenció a més de 30 persones majors de 65 anys des de setembre de 2020.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que el programa va tenir un punt de partida en un sondeig amb entrevistes a 1.514 persones majors de 65 anys que vivien a soles i que es trobaven registrades al padró municipal: “De l’enquesta es va determinar la necessitat de moltes persones de sentir-se acompanyades, una necessitat que també va quedar palesa amb l’èxit del servei d’atenció psicològica impulsat durant el confinament. Atendre a les nostres persones majors com es mereixen és una de les grans línies d’acció del Govern d’Ontinyent en matèria social, i aquest servei també pot servir per a potenciar un major aprofitament dels serveis municipals a disposició d’aquest grup d’edat”, assenyalava.

El servei, que es tornarà a posar en marxa aquest dimecres 2 de febrer, serà atés per la psicòloga ontinyentina Charo Guerola, especialitzada en clínica i psicologia familiar, qui fa una valoració especialitzada d’aquestes persones i determina si necessiten un acompanyament, ja siga a través d’un seguiment telefònic o derivant a algun dels programes d’envelliment actiu de l’ajuntament; al voluntariat de serveis socials si no es detecta cap patologia; o si s’ha de fer una intervenció clínica amb elles i un seguiment més exhaustiu del cas. La psicòloga tornarà a contactar amb les persones que van respondre a l’enquesta, per informar-les del servei, al que també es podrà accedir telefonant al 652997664 els dimecres de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 19:00 hores. Es realitzaran 6 sessions setmanals amb una durada de 60 minuts per sessió.

La regidora exposava que aquest reforç de l’atenció psicològica “és molt positiu per ajudar a les persones majors a fer front i gestionar situacions quotidianes, conflictes o vivències socials i familiars. És important atendre la salut mental dels i les majors, igual que veníem fent amb la física a través dels programes d’envelliment actiu, tot amb l’objectiu d’afavorir el benestar i la salut d’aquestes persones”, remarcava.