Ontinyent resisteix, de moment, sense cap rebrot ni casos positius

En les últimes setmanes, el trasllat des d'Ontinyent fins a Xàtiva de casos sospitosos de Covid manté un ritme d'entre 2 i 3 per setmana. Bastant més lluny dels 4 per dia als quals es va arribar durant el pic alt de la pandèmia, entre meitat del mes de març i mitjans d'abril, una circumstància que van arribar a provocar l'ingrés de prop de 80 ontinyentins afectats per coronavirus. No obstant això, els últims casos sotmesos a vigilància han resultat negatius després de realitzar els preceptius PCR.

L'estadística de Conselleria, actualitzada el 28 de juny, segueix estancada en aquests 41 positius acumulats i els 0 casos en els últims 14 dies, un indicador que es manté invariable des de finals del mes de maig.

Encara i les bones dades que es registren a la nostra ciutat, des del departament de salut Xàtiva-Ontinyent es demana que "per mantenir-nos en aquest comptador de casos 0 i que no hi haja un possible rebrot, hem de mantenir-nos en el compliment de les normes, sobretot, en l'ús de mascaretes, higiene i distanciament social ", argumenta la directora gerent de l'àrea Margarita Llaudes. El departament, que engloba les comarques de la Vall d'Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, suma més d'un mes sense morts ni ingressos a l'UCI. La situació sembla controlada "perquè ara no s'estan produint transmissions comunitàries", afegeix Margarita Llaudes.