“Ontinyent resistirà perquè té una economia diversificada”

Aquesta és una de les conclusions del debat del Club Barcella que es va poder vore anit al canal Facebook de El Periòdic d’Ontinyent. Salva Palau, de la immobiliària Kapitalia; Jordi Martínez, president d’AHVAL; Jordi Tortosa, director de l’agència de viatges Màgic Travel i Melissa Mora, propietària del comerç Hula-hoop, van deixar un missatge de confiança i optimisme, tot i les dificultats per les quals travessen actualment.

La confiança en què Ontinyent superarà millor que altres ciutats aquesta greu situació descansa sobre la fortalesa dels seus sectors i la diversificació que s’ha mamprés als últims anys. Però també es va llançar un missatge de cooperació conjunta: “ens hem d’estimar els uns als altres. L’hostaleria ha d’estimar el comerç i aquest sector al dels serveis…”.

En el debat, entre altres posicions es va posar damunt la taula la situació de sectors amb dificultats com l’hostaleria i l’oci que demanen ajudes per no entar en situacions d’insolvència. Algunes empreses d’aquests sectors possiblement no tornen a obrir les seues portes. Amb tot, l’opinió més compartida va ser que no n’hi ha una situació de falta de consum, com va passar a partir de 2007 amb la gran crisi econòmica, sino que estem patint les restriccions i no ens deixen consumir certs productes o serveis. Els participants opinen que Ontinyent té estalvis i que es reactivarà el consum quan es puga.

Altra de les conclusions llançades en el debat que va tindre lloc a l’hotel Kazar és la necessitat d’educació i conscienciació per part de tots, “a saber conviure amb açò que va per a llarg”.