‘Ontinyent Rural’: set treballs per conéixer el vessant històric i social de la ciutat

Els germans Jordi i Kike Mollà llançaran el llibre ‘Ontinyent rural. Lligams d’Història i societat’ en desembre. Un treball que recopilarà alguns dels treballs que han anat publicant en la seua pàgina ontinyentrural.com i dels quals aquest periòdic se n’ha fet ressò. El llibre és una recopilació de set dels seus treballs, sis que ja han vist la llum i un que és inèdit. Però els articles d’investigació estaran revisats i ampliats i també inclouran imatges inèdites que han anat recopilant en els últims temps.

Un conjunt treballat “amb tota la cura del món, amb l’edició de Xavier Mollà Revert”, expliquen els impulsors d’Ontinyent rural. Els temes que es tractaran en aquesta publicació seran, del vessant històric rural, Un tresor a les fosques, sobre el llegat fotogràfic de Vicent Fos; l’ermita de Sant Onofre i el Molí Comas. El vessant més social i de memòria, el qual es publica com Temps era temps, inclourà les històries de nissagues ontinyentines com ara els Cacahueros, el Bar Jauja o la finca Na Cristina.

Arredonirà la proposta un article més, inèdit, emmarcat en el vessant social. Ara s’obri una prevenda, que per als primers 200 compradors inclourà avantatges: el regal d’una fotografia, feta al voltant del 1900, que mostra una imatge molt singular del Palau de la Vila -és la que apareix a la portada del llibre- i un descompte sobre el preu final. Els interessats poden contactar amb el Facebook d’Ontinyent Rural. Està previst que el llibre isca a la venda la segona setmana de desembre.