Queixes veïnals pel “perill” en dos encreuaments de circulació

Els encreuaments a l’hora de circular requereixen una major atenció, tant per part dels conductors, com dels vianants, però a vegades la visibilitat no és bona, la intensitat del trànsit és molt alta, es produeix una distracció o es creua un vehicle a tota velocitat. La casuística és molt àmplia. Recentment, s’han donat queixes veïnals en dos barris de la ciutat, Sant Josep i el Llombo, concretament en dos punts molt concrets.

En el cas del barri del Llombo es tracta de la intersecció entre el carrer Rafael Juan Vidal i l’avinguda Jaume I. Fonts veïnals asseguren que “és freqüent veure accidents de trànsit en aquesta cantonada, s’ha convertit en un punt perillós”. La fotografia així ho indica, en una de les col·lisions que tenia lloc recentment.

En aquest cas, des de la regidoria de la Policia Local s’ha informat aquest periòdic que, una vegada inspeccionada la zona, des de l’interior d’un vehicle per a comprovar la visibilitat de l’encreuament, es determina que “amb l’amplària de la vorera no hi ha possibilitat que hi haja un vehicle de grans dimensions estacionat molt pròxim a l’encreuament i la visibilitat semblar ser suficient” i afegeixen “col·locar un mirall pot crear una falsa sensació de la distància a la qual es troba el vehicle que s’aproxima a l’encreuament”. Lamentablement, la teoria i la pràctica en aquest punt no coincideixen, potser perquè caldria sumar algun altre factor com a intensitat de trànsit o il·luminació, entre altres.

Ajustar el mirall i posar regruixos

En l’encreuament del barri de Sant Josep, es tracta de la intersecció entre el carrer Martínez Valls i l’avinguda Manuel Sanchis Guarner. Des de la Policia Local indiquen que “existeix un mirall de trànsit que permet la visibilitat als conductors que s’incorporen des del carrer Martínez Valls a l’avinguda, respecte als vehicles que circulen ja per aquesta. Potser cal regular-ho novament”.

No obstant això, sí que confirmen des d’aquest departament municipal, que “hi ha queixes veïnals per l’excés de velocitat d’alguns vehicles en aquesta zona, per la qual cosa seria aconsellable que es col·locaren regruixos que protegisquen el pas de vianants de l’encreuament, per a millorar la seguretat viària”.