Ontinyent s’estrena amb èxit com a 3a subseu oficial de la Federació Valenciana de Judo

Ontinyent s’estrenava aquest dissabte amb èxit com a 3a subseu oficial de la Federació Valenciana de Judo, juntament amb les ciutats de València i Alacant. Ho feia amb la celebració de la Copa de Judo de la Federació Valenciana en categories de base, organitzada per la Federació amb el club Fon Do Kan com a amfitrió amb el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament.

La competició es desenvolupava des de les 8:30 hores al Pavelló del Poliesportiu Municipal d’Ontinyent, suposant a més l’inici de la temporada de Judo a la ciutat. Les competicions comptaven amb participants de les categories Júnior, Cadet, Infantil, Aleví i Benjamí, prop de 600 esportistes de 48 clubs de tota la Comunitat Valenciana i diversos clubs de Múrcia i Albacete, a més d’amics i familiars desplaçats amb ells. Per part del club local, el Fon Do Kan presentarà més d’una dotzena de participants.

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, destacava la importància “d’haver aconseguit convertir-nos en subseu oficial de la Federació, un pas endavant per a la promoció de l’esport a Ontinyent i la projecció exterior de la ciutat. És el fruit d’un treball que hem anat fent des de la regidoria i el club Fon Do Kan amb la Federació, i que pensem que serà molt positiu”, assenyalava.

Ser subseu oficial suposa, per una banda, que la ciutat acull amb major regularitat competicions oficials d’aquest esport. En aquest sentit, a més de la Copa autonòmica, ja hi ha tancades dues cites destacades de les quals pròximament es donaran detalls, com són la Copa de Veterans d’Espanya en novembre i la Copa d’Espanya de Jiu Jitsu sub16, sub 18 i sub 21 en desembre. Per altra banda, la Federació ha fet efectiva la sessió de 600 m² de tatamis per al seu ús tant en aquestes competicions com per a altres usos del club local.

Des del Fon Do Kan, el seu president, Francisco Cano, agraïa “la confiança de la Federació, amb la que també col·labora en la impartició de classes de tecnificació” i destacava la bona sintonia de treball amb la regidoria d’Esports per tal d’aconseguir un reconeixement “que ens va a ajudar en l’objectiu comú de la promoció de l’esport a la ciutat, en aquest cas a través de les nostres modalitats d’arts marcials”.