Ontinyent sí celebra l’any dedicat a Vicent Andrés Estellés

Al voltant de l’Any Estellés giren moltes de les activitats programades per al Dia del Llibre que se celebrarà la pròxima setmana des de la Regidoria de Biblioteques. Cal recordar que la Generalitat va decidir no declarar aquest 2024 com a any dedicat al poeta de Burjassot i una de les figures claus de la literatura valenciana del segle XX, quan es compleix el centenari del seu naixement. Amb tot, altres institucions, com l’Ajuntament d’Ontinyent sí s’ha sumat a la iniciativa.

Dins aquest cicle hi haurà presentacions de llibres, espectacles, conferències i activitats de foment de la lectura. Les activitats previstes estan dirigides a públic de totes les edats i se celebraran a diferents barris d’Ontinyent. “El cicle acull iniciatives diverses, entre les quals trobem presentacions de llibres, espectacles infantils i per a famílies, recitals o conferències. A més, tot el programa està impregnat per l’Any Estellés, ja que serà el marc de diverses activitats. Volem agrair sincerament tot el treball i ajuda que hem rebut per part del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, Acció Cultural del País Valencià de la Vall d’Albaida, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, la Fundació Caixa Ontinyent, el Club de Lectura d’Ontinyent i La Llibreria. El seu treball incansable programant activitats a la nostra ciutat també ha sigut clau per a poder oferir un programa ric, divers i de qualitat pel Dia del Llibre”, ha exposat el regidor de Biblioteques Nicolau Calabuig.

El cicle complet estarà compost per les següents activitats: Conferència al voltant de Vicent Andrés Estellés (23 d’abril); taller de creativitat amb contes, dins el programa “Llegint Creixem” (24 d’abril); presentació del llibre “L’hereva del mar”, de Juan Francisco Ferrándiz (25 d’abril); contacontes amb el Gran Jordiet, dins el programa “Llegint Creixem” (26 d’abril); presentació del llibre “Els Corcs”, d’Enric Abad (26 d’abril); presentació del llibre “Los espías no hablan” de Carlos Holemans (2 de maig); presentació del llibre “Els sospirs castrats”, de Judith Sanz (3 de maig); presentació d’un article sobre gestació subrogada d’Inma Guillem (8 de maig); presentació del llibre “Isabel-Clara Simó: una veu lliure i compromesa”, de Jordi Tormo (9 de maig); presentació de la reedició dels volums X i XI de l’“Obra Completa” d’Estellés i recital musical (15 de maig); espectacle “El fill del forner” (24 de maig); i espectacle “L’Estellés i més”, de Dani Miquel (6 de juny).