La companyia alemanya Lidl compra part de Manterol

Després de mesos de negociacions i tràmits, el passat dimecres, 17 d’abril, se signava l’operació de compravenda que permetrà la tornada de Lidl a Ontinyent. La cadena de supermercats alemanya ha adquirit una part d’una parcel·la de les instal·lacions de Manterol. Era un secret de domini públic des del setembre, però no ha estat fins ara quan s’ha tancat la venda.

A principis d’octubre, aquest diari ja va informar que la cadena havia sol·licitat a l’Ajuntament d’Ontinyent la llicència d’obres. A finals del mes de març es va publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’aprovació d’una modificació al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Ontinyent que afectava justament la parcel·la en qüestió, permetent la segregació del sòl d’aquesta empresa perquè una part deixe de ser industrial i passe a ser d’ús terciari, un pas legal necessari per a permetre la instal·lació d’un supermercat en aquest punt.

Ara, pel que fa a la sol·licitud de llicència d’obres i l’aprovació del projecte del supermercat, des del consistori s’ha requerit a Lidl un document que no havia estat lliurat i que cal per dur a terme els tràmits. Segons fonts municipals, aquesta seria una qüestió únicament burocràtica i que no suposaria cap inconvenient davant de la tornada del supermercat a la ciutat. Paral·lelament, per poder començar les obres de la nova superfície dalimentació, Lidl necessita la llicència de segregació de la parcel·la. Segons fonts consultades, per obtenir aquesta llicència, primer hauran de demolir la part de la nau en què s’ubicarà el supermercat, per a la qual cosa necessiten un permís especial, autoritzat per la Conselleria, en haver presència de fibrociment amb amiant. Els tràmits es podran allargar més o menys segons la paperassa, però l’oficialització de la compra deixa palès la intenció que Lidl torni a la ciutat més de dues dècades després de l’incendi que va arrasar amb el supermercat.