Un canvi urbanístic apropa l’arribada de Lidl a Ontinyent

Conforme passen les setmanes, la possibilitat que la cadena de supermercats Lidl torne a Ontinyent és més gran. Aquesta passada setmana s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) l’aprovació definitiva de la modificació número 15 del Pla General d’Ordenació Urbana d’Ontinyent. Un tràmit urbanístic, que segons apunten fonts municipals, “obri la porta a la instal·lació de Lidl a terra de l’empresa Manterol”.

Tal com afirmen des de l’àrea de Territori, “aquesta modificació permet la segregació del sòl d’aquesta empresa perquè una part deixe de ser industrial i passe a ser d’ús terciari”. Per tant, Ontinyent podria estar més a prop de tindre un supermercat Lidl, que ja va estar a la capital de la Vall d’Albaida, però el final va ser accidental, ja que l’establiment va ser pastura de les flames, en un incendi que va tenir lloc el 31 d’octubre de l’any 2000.

Així doncs, la ciutat s’inclou en l’aposta d’aquesta cadena de supermercats “per ampliar la nostra presència progressiva a la zona”, com apuntava al setembre. Així ho corrobora que a principis de setembre Lidl demanara informació relativa a la possible obertura d’un supermercat i, el 29 del mateix mes, la cadena alemanya sol·licitava la llicència d’obres “per a la implantació d’un establiment d’aquesta empresa en una nau industrial de ús comercial”, confirmava el consistori ontinyentí. Així les coses i, segons ha pogut saber aquest periòdic, a costa que es tanque definitivament l’acord per part de les dues empreses, els tràmits estan encaminats perquè Lidl acabe obrint les portes a Ontinyent de nou.