Ontinyent suma dos nous murals de gran format als seus carrers

Ontinyent acollirà la pròxima setmana la II edició del Festival MuArt, iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament per combinar la promoció cultural amb l’impuls al turisme i comerç. El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, presentava aquest dimarts en roda de premsa l’activitat, acompanyat per Sara Sáez, mànager de Dulk Studio, que participa en l’organització. Després de l’èxit de la primera edició de MurArt l’any passat, amb l’elaboració de diferents murals a la ciutat, enguany se realitzaran dos murals de gran format i la realització de diverses activitats complementàries com xerrades i pintures murals al recinte firal el pròxim dissabte 6 de maig.

Pablo Úbeda explicava que “és una acció d’art urbà que ens serveix per a promocionar la ciutat en l’àmbit cultural, turístic i comercial. Una iniciativa que fa visible Ontinyent i que té molta repercussió, com va passar amb els murals ja fets, com el de Dulk al Centre Comercial El Teler que va ser l’activitat a partir de la qual vam idear MurArt, com després la I edició de MurArt i la difusió que van tindre els 5 murals que es van fer, un dels quals, el de Lidia Cao, va ser designat entre els 15 millors del món per la plataforma Street Art Cities”.

Enguany, els dos grans murals seran elaborats per dos artistes de prestigi internacional: l’italià Millo, autor de murals en llocs tan dispars com Polinèsia o Los Ángeles, que elaborarà un mural de 360 m2 al costat del Campus Universitari; i el duet barceloní Reskate Studio, autors també de murals per tota Europa, que faran altre mural de 160 m2 al costat de la Cooperativa. Úbeda agraïa la col·laboració tant de la Universitat de València com dels propietaris privats de la façana de la Cooperativa, així com el treball de Dulk Studio.
Sara Sáez agraïa al seu torn a l’Ajuntament “l’aposta per la cultura i l’art urbà, una aposta que l’any passat va ser molt ben acollida per la ciutadania, com de segur passarà en aquesta nova edició en la qual a més comptarem amb dos murals més grans”. Els dos grans murals s’elaboraran entre els dies 1 i 7 de maig, i quant a les activitats complementàries, aquestes se centraran en la jornada del 6 de maig al recinte firal. Allí s’elaboraran un total de 15 murals de més reduït format, 5 x 3 metres (15 m2) obra d’altres artistes que s’han sumat a MurArt a través d’una convocatòria que s’ha obert a les xarxes socials. A més a més, eixa jornada hi haurà xerrades amb Millo i Reskate Studio, la projecció d’un audiovisual sobre l’elaboració dels dos grans murals i ambientació musical.

Tant Pablo Úbeda com Sara Sáez animaven a la ciutadania a gaudir d’aquest Festival d’Art Urbà, i especialment de les activitats programades per la jornada de dissabte.