Ontinyent trau a licitació la millora de l’accés ciclopeatonal al Pou Clar per la Senda de l’Alba

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic les obres de millora de l’accés ciclopeatonal al paratge natural Municipal del Pou Clar per la Senda de l’Alba. Es tracta d’una actuació que ix a licitació per un import màxim de 61.537,27 euros, i que serà finançada amb fons de la Diputació de València mitjançant dues subvencions del pla “Reacciona” de la corporació Valenciana, una de 4.000 euros, iva inclòs per a la redacció del projecte d’obra, i altra de fins a 59.957,44 euros per a les obres en si.

La regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, explicava que està actuació, que es durà a terme entre l’encreuament del Camí de l’Alba i el Pou dels Cavalls, “permetrà que aquest accés al Pou Clar que actualment és de terra en alguns trams puga ser molt més segur i còmode, ja que fins ara cada vegada que plou intensament el ferm es deteriora i durant uns dies dificulta l’accés de ciclistes i vianants al paratge. A més a més, amb massa freqüència es produeixen despreniments en alguns trams. Des que vam replantejar l’accessibilitat al Pou Clar, l’accés per la Senda de l’Alba és més important, i amb aquesta actuació millorem les condicions de manera integrada en l’entorn”, assenyalava.

Dins aquesta actuació, s’adequarà un tram de 770 metres lineals i 1925 m² comprés entre l’encreuament del camí de l’Alba fins al Pou dels Cavalls, emprant paviment de sòl ciment, així com formigó desactivat de color ocre als trams amb pendent. El tram a executar es contempla al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Ontinyent com una via per a potenciar l’accés ciclopeatonal al Pou Clar. A més a més, la via quedarà connectada amb la xarxa urbana amb una parada de bus operativa els caps de setmana de juliol i agost; i amb un aparcament del sistema municipal de préstec de bicicletes. El termini de presentació d’ofertes romandrà obert fins al pròxim 24 d’abril, i les obres tindran un termini d’execució de dos mesos des del seu inici.