Ontinyent visibilitza la problemàtica del suïcidi amb l’obra teatral “Escolta’m”

La Sala Gomis d’Ontinyent acollirà el 31 de març l’obra teatral “Escolta’m”, una representació de la Companyia Teatral de la Universitat de València (UV) que aprofundeix en la problemàtica de les malalties mentals, amb especial èmfasi en la problemàtica del suïcidi.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “es tracta d’una representació incloem en la programació cultural de primavera en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV, donant continuïtat a més a més a les accions que anem fent a Ontinyent dins el Pla Municipal de Prevenció del Suïcidi. Igual que en altres moltes qüestions, el Govern d’Ontinyent aborda aquest tema de manera transversal amb l’acció de diverses regidories, i en aquest sentit pensem que moure a la reflexió sobre la malaltia mental i el suïcidi a través de la cultura és tot un encert de la UV amb aquesta obra que duem a la Sala Gomis”.

Escrita per Emili Chaqués, dirigida per Pep Sanchis i representada pel grup de teatre “Assaig” de la UV, “Escolta’m” és un viatge per la soledat i l’interior de 7 joves que aborden les seues pors, dubtes i desenganys. L’obra mou a la reflexió sobre l’aïllament, el silenci, i com no escoltar-se de veritat uns a altres pot portar, de vegades, a la idea del suïcidi, un tema tractat com a “tabú” durant molt de temps per temor a un “efecte cridada” entre la població.

“Escolta’m” es representarà el 31 de març a les 20:00 hores a la Sala Gomis d’Ontinyent, amb un preu de 4 euros en venda anticipada a la web de Caixa Ontinyent i presencialment al Palau dels Barons de Santa Bàrbara, i de 5 euros en taquilla el dia de la representació.

En àmbit cultural, destacar també que hui divendres, 24 de març, es representarà a les 20:00 hores a la Sala Gomis “Fairfly”, de la companyia La Calòrica, un muntatge guanyador de dos premis MAX on el dramaturg mallorquí Joan Yago que fissiona drama i comèdia per contar les històries de quatre amics que intenten organitzar-se després que l’empresa on treballen els ha comunicat l’obertura d’un ERE. El preu de les entrades és de 10 euros en anticipada i 12 en taquilla.