Paula Albert puja a l’escenari com alumna per última vegada

L’ontinyentina Paula Albert tenia molt clar que volia formar-se com a actriu i està a punt d’acomplir el seu somni. Actualment es troba immersa en el treball final de carrera del Cicle d’Art Dramàtic de l’Escola Off de València. La millor manera de demostrar tot el que ha aprés en els últims quatre anys, així com la riquesa interior que té per a compartir amb el públic és posar-se dalt l’escenari.
Amb la representació teatral ‘La indagación’, de Peter Weiss, Paula Albert i les seues companyes i els seus companys de promoció s’acomiaden dels estudis i pujaran per última vegada a l’escenari de la Sala Off com alumnes.
L’argument trasllada l’espectador fins a 1963 a Auschwitz. On es presta declaració dels fets ocorreguts en aquest camp de concentració. 409 supervivents, 23 treballadors i oficials del camp.
Peter Weiss recull el testimoni del judici retratat amb horror i la pietat de la tragèdia humana més gran. No per a entendre, no per a commoure, tan sols per a conèixer. “Perquè conèixer els fets que vam viure, el que vam patir i el que vam ser capaços de fer. Conèixer en el fons què és l’ésser humà. Perquè la història que no es coneix està condemnada a repetir-se”, arreplega la crítica.
Segons resumeix Paula Albert: “és una obra sorprenent que convida l’espectador a un viatge que comença a Auschwitz i acaba a un poble d’Àvila, Albornos. Planteja reflexions molt interessants, aborda el tema del nazisme, que està d’actualitat. És una obra per a veure-la”.
En aquesta ocasió l’obra està dirigida i adaptada per Javier Sahuquillo i com explica l’ontinyentina Paula Albert, “la particularitat és que cadascun dels alumnes, a més d’interpretar hem assumit un rol en el desenvolupament de l’obra de teatre com si fórem una companyia, el que ha fet el projecte més enriquidor formativament i com a experiència”.
En el cas de Paula Albert, s’ha encarregat de la coreografia.
Amb aquesta representació l’ontinyentina posa el punt final de la seua carrera com a actriu i comença una prometedora trajectòria. Cal destacar que paral·lelament als seus estudis ha participat en representacions, com ara ‘El Moviment’, al Teatre El Micalet.
La representació de ‘La indagación’ està oberta al públic i estarà en cartelera, fins al pròxim diumenge, 18 de juliol. Les entrades es poden adquirir en la pàgina de la Sala Off.