Pepe Pla, capità al capdavant d’un nou vaixell

Pepe Pla és el capità al capdavant d’un nou vaixell, ja que torna al Deportivo Base Ontinyent, club que durant anys ha sigut sa casa. Ara ho fa al capdavant de l’Amateur Femení, tot un repte que afronta amb ganes, motivació i una gran il·lusió. El nou tècnic de l’Amateur Femení sempre ha estat lligat al món de l’esport, del que és un gran amant i tot un apassionat. Des de ben menut l’ha practicat i amb el pas del temps ha anat formant-se i aprenent més per no deixar-lo mai de costat. Tan gran és l’estima per l’esport, especialment pel futbol, que ho ha traslladat també a la seua família, amb la que cada cap de setmana gaudeix del futbol tant a nivell nacional (tot un fan del Barça), internacional (pell de gallina cada cop que escolta ‘You Never Walk Alone’) i del local (de tots dos equips de la ciutat).

Ara, enceta aquest nou repte amb grans expectatives. “Mai he estat al capdavant d’un equip femení i quan el club em va proposar tornar a entrenar, la meua primera proposta van ser elles. Aquests dos últims anys he vist molts partits d’elles i m’he animat, he vist que hi ha un gran potencial. Crec que és un nou repte per a mi. A més, vull i m’agradaria, en la meua humil aportació, que aquest equip siga tot un referent tant a Ontinyent com a la nostra comarca”, explica Pepe Pla.

Primer contacte
El Club Depotivo Base Ontinyent no va posar cap problema que Pepe es posara al capdavant d’elles i el tècnic ja ha tingut una primera presa de contacte amb l’equip. “Vam quedar a principis d’agost. A algunes d’elles ja les coneixia d’abans i d’altres ja sé com juguen de veure-les als partits. A més, al llarg d’aquest mes hem mantingut contacte virtualment per a mantenir una feina i no anar al primer entrenament de zero. He vist molta predisposició per part d’elles, creiem que podem fer coses importants”, expressa el tècnic.

Amb el triplet que ha aconseguit el passat any el Barça femení de futbol i les grans temporades que s’està vivint a la Primera Divisió femenina, sembla que aquest esport està aconseguint el reconeixement que es mereix. “L’esport femení, en general, està agafant auge. Localment, el futbol femení és una aposta que venia fent-se de fa temps per part de la FEBO”, afirma Pla. No obstant, afegeix que encara queda molt per fer, com una major igualtat amb l’equip masculí a l’hora de posar horaris tant per a entrenar com per als partits, per a què d’eixa manera l’equip tinga més visibilitat i més gent puga gaudir d’elles: “Eixa és una de les coses que tant com jo com Pablo Bonastre, el preparador físic de l’equip, tenim en ment”.

Tàndem

Amb Pablo Bonastre forma un gran tàndem, ja que les seues tres últimes temporades com a entrenador el va tindre al seu costat a la banqueta. Tots dos preparen als seus equips perquè estiguen en la millor forma possible per a poder jugar com als dos els agrada: a l’atac: “Els meus equips juguen l’atac. Com sempre dic, la millor defensa és un bon atac”. Allò que vol Pepe Pla és tenir el baló, no córrer darrere d’ell, sinó gaudir amb ell, que el primer xut a porteria siga del seu equip: “Els equips que busquen tindre el baló tenen molt avançat el partit. Després es podrà guanyar o perdre, però has de tindre clar com vols jugar. Nosaltres ho preparem tot per a que els nostres equips juguen amb el baló”, explica el tècnic, qui té la tàctica molt clara. Al fer balanç de la seua trajectòria com a entrenador, Pla ho té molt clar.

-Quin estil tenen els equips de Pepe Pla?

-Atac, esforç en conjunt i posició de baló.

I si li agrada tant jugar ofensivament, la resposta la trobem al Barça, equip del seu cor. Allí han jugat i han sigut entrenadors dos dels seus referents, Johan Cruyff i Pep Guardiola. Amb ells ha crescut veient-los i observant-los a la televisió. Del futbol, i de l’esport en general, és tot un gran amant i s’ha convertit en una de les passions de la seua vida. “Em considere un esportista i tinc uns valors que he aprés d’ell. I si és ben cert que he practicat bàsicament el futbol, però soc un amant de la resta dels esports. L’esport no té edat, per això dic que és un aprenentatge complet”, diu el tècnic.

Lligat a l’esport

Queda ben clar que Pla està lligat al món de l’esport des que té ús de raó, una passió que comparteix amb la seua família, el motor de la seua vida. Ha inculcat la seua estima tant al seu fill i a la seua filla i, junt a la seua dona, sempre han anat a veure cada partit que han jugat els seus menuts. “M’agrada tant l’esport perquè crec que aporta a la societat molts valors i lliçons que es deuen aprendre des de ben xicotet, cosa que he traslladat al meu nucli familiar”.

A Pepe se’l pot veure quasi diàriament fent esport, ja siga una partida de pàdel amb família i amics, jugant un partidet de futbol amb companys de la feina o corrent pels carrers i muntanyes d’Ontinyent, ciutat en la que va ser regidor d’Esports durant uns anys. “Vaig tindre el privilegi de ser regidor en aquesta ciutat, i tot i que portava molta feina, era molt enriquidor i es feia de gust”.

“L’esport ens fa més iguals, més comprensius. T’ensenya que si tens ganes pots aconseguir metes grans. És un dels aspectes que tothom deuria de tindre entre els seus hàbits”, sentencia convençut el nou tècnic de l’Amateur Femení.