A partir de hui les gelateries podran tornar a obrir al públic per oferir els seus productes. Concretament aquesta era una demanda que Compromís per Ontinyent, a través del portaveu i regidor Nico Calabuig, havia traslladat a la directora general de Comerç de la Generalitat Valenciana. Rosana Seguí. “No podem dir que siga exclusivament gràcies a la gestió que hem fet, perquè és una problemàtica que afectava a totes les gelateries de l’Estat, però tota pedra fa paret i estem molt contents d’aquesta decisió” explicava el qui és també regidor de Consum a l’Ajuntament d’Ontinyent. Com informen des de Compromís, des d’aquest sector s’havien posat en contacte amb ells per comentat la seua preocupació “per la prohibició de vendre al públic, mentre les grans superfícies sí que estan venent els mateixos productes”.
D’aquesta manera, Calabuig es posava en contacte amb la director general, i a la vegada, Seguí traslladava aquesta situació en una reunió amb la secretaria d’Estat de Comerç, Xiana Margarida Méndez Bértolo, representant del Ministeri, qui confirmava que a partir d’aquest dilluns les gelateries podrien tornar a la seua activitat. Això si, ho farà havent de complir una sèrie de mesures de seguretat. “El més destacat d’aquesta normativa de seguretat és que només podrà haver-hi una persona per comerciant dins de l’establiment” aclaria Calabuig.
Després que es fera públic aquesta gestió per part de Compromís, algunes gelateries locals han agraït a través de les xarxes socials “la implicació ha que tingut i el suport al comerç de proximitat”.
PROPOSTA EDUCATIVA
D’altra banda, aquesta formació ha proposat que l’Ajuntament facilite l’accés del professorat als dossiers pedagògics enviats a l’alumnat en aquestes setmanes, per tal de poder corregir-los. El regidor Nico Calabuig i la Regidora Paloma Alberola han registrat la petició, dirigida al regidor d’Educació, Óscar Borrell, a través d’un escrit per via telemàtica.
Calabuig, assenyalava que “des de l’Ajuntament s’han repartit dossiers pedagògics dels centres educatius per a aquell alumnat amb dificultats d’accés a Internet o les tecnologies de la comunicació. Aquesta mesura ens sembla positiva, però una vegada el material ha arribat a les cases i està sent treballat, considerem fonamental buscar la fórmula per garantir que siga retornat al professorat”. De la mateixa manera, Alberola apuntava que “igual que s’ha pogut establir el repartiment dels dossiers, demanem que també es faça el camí invers i eixe material puga ser recollit dels domicilis de l’alumnat, i retornat al professorat. Així, tot i les distàncies físiques existents, els docents podran corregir i avaluar les tasques i continuar el pla de treball”.