Premiat el treball de Marc Torró sobre la percepció del risc d’inundació a Ontinyent

El treball  del geògraf l’ontinyentí, Marc Torró, ‘Percepció del risc d’inundació al municipi d’Ontinyent’ ha guanyat el primer premi de Treball de Final de Grau (TFG) de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. Un jurat de renom va atorgar aquest reconeixement.

Segons expliquen des de l’IEVA, el TFG correspon a la titulació de Geografia i Medi Ambient de la Universitat de València, que ha cursat Marc Torró. “El treball estudia la percepció del risc d’inundació a Ontinyent com a part fonamental per a analitzar la vulnerabilitat dins aquest risc. Ho fa a partir d’una anàlisi doble: d’una banda, de tipus quantitatiu, està basada en un treball de camp amb 130 enquestes dirigides a la població d’Ontinyent; a més, qualitativament, consta de dues entrevistes als responsables de la gestió del risc, tant en l’àmbit municipal com autonòmic”. La decisió d’atorgar-li aquest premi, dotat amb 600 euros, va anar a càrrec del jurat format per Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant; Jorge Hermosilla, vicerector de Participació de la Universitat de València; Lucía Reig, professora de la Universitat Jaume I de Castelló; Francesca Romero, professora de la Universitat Politècnica de València; i Emili Casanova, professor de la Universitat de València i acadèmic de l’AVL.

Per a Marc Torró, “és un plaer rebre el premi al millor TFG a la 1a convocatòria de l’IEVA. A més, és una satisfacció molt gran que es valore aquest treball, perquè al mateix temps s’està reconeixent la figura del geògraf”. A més, a l’ontinyentí li pareix “molt interessant la postura de l’IEVA, impulsant la investigació en estudiants com jo, sobre diferents àmbits en relació amb la Vall d’Albaida i, reconeixent l’esforç que a més suposa realitzar un estudi com aquest. Crec que els estudis del medi natural, són molt importants actualment, perquè el canvi climàtic és una realitat i, per tant, en el territori valencià també viurem les conseqüències d’aquest fet. Aleshores crec que és important realitzar estudis d’investigació sobre el nostre territori, per a poder a ampliar coneixements i aprofitar aquesta informació per a poder realitzar planificacions territorials sostenibles.