L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) ha lliurat els guardons d’aquesta edició. La convocatòria ha batut rècords de candidatures, després del parèntesi pandèmic, amb 550 treballs presentats, dels quals, 64 han estat premiats.
Alguns d’aquests reconeixements han distingit els treballs d’estudis liderats per ontinyentins i destaquen els obtinguts per estudiHac, amb José Manuel Ferrero al capdavant. En total, ha obtingut quatre guardons: un or, dues plates i precisament ha estrenat guardó en una nova categoria, impacte positiu, amb la cadira Hari Re-wood, de la signatura Ondarreta. “Aquesta categoria premia als articles respectuosos amb el medi ambient i la cadira guardonada, està realitzada amb polipropilé reciclat, que incorpora polímers postindustrials i material reciclat derivat de taps d’ampolla. Amb l’ús d’aquests materials, busquem reduir l’ús d’inputs fòssils verges i disminuir la quantitat de residus i deixalles que genera la nostra producció”, expliquen des de estudiHac.
José Manuel Ferrero afirma que aquests reconeixements són producte “de l’esforç, dedicació i passió que posem en tots els projectes que efectuem en estudiHac”. No és la primera vegada que l’estudi de l’ontinyentí és reconegut en aquesta prestigiosa cita del disseny, ja que conten que participen en aquests premis bianuals des de l’any 2009, obtenint un total de 7 premis, en les categories de disseny de producte i disseny d’espais.
Un or també ha recaigut en Odosdesign, que compta entre les seues files amb l’ontinyentí Luis Calabuig en la categoria de mobiliari exterior. Un estudi que també obtenia altres reconeixements, com ser finalista en publicació corporativa i catàleg de Gandia Blasco. Un altre dels guardonats amb signatura ontinyentina ha estat Democràcia Studio. En el seu cas, la distinció ha estat la plata, en la categoria imatge coordinada, la del Congrés Smart City España, efectuada, per a la Red Española de Ciudades Inteligentes i l’Ajuntament de València.
A més, ha quedat finalista en diverses categories com a cartell, disseny experimental, direcció d’art, editorial: llibre i col·lecció i imatge coordinada. Precisament ser finalistes ja és meritori, ja que la llista de proposades aspirants a guanyar aquests premis era molt llarga. Alguns dels exemples que trobem són PIMPAM Studio, per Ioga Studio & Boutique i per la gràfica digital per a una beguda, entre altres.
Així mateix, Migue Martí, ténia dos treballs relacionats amb la Vall d’Albaida: el logotip de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i el cartell de Ontijazz 2020. En definitiva, uns exemples de la importància del disseny encunyat per ontinyentins.